Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűz és víz Bölönben

Tűz és víz Bölönben Kovászna megye

Tűzeset történt a hétvégén Bölönpatakon, ahol egy ház gyulladt ki, értesüléseink szerint a kémény miatt, azonban a szomszédok mozgósításának hála azt hamar sikerült kioltani, a Barótról félóra alatt kiérkező hivatásos tűzoltóknak már nem volt sok dolguk.

A tűzeset hírét Sikó Imre polgármestertől tudtuk meg, aki mindenekelőtt értékelte a helyben lakók megmozdulását. Mint mondotta, több mint száz személy sietett vödrökkel a lángok megfékezésére, és nem fölöslegesen: mire a baróti tűzoltóállomás hivatásos mentői a helyszínre értek, a helybéliek javarészt már eloltották a tüzet. Így az épületben sem keletkezett nagy kár, hála annak, hogy a vedrekből locsolt víz nem áztatta el annyira a falakat.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró úgy értékelte, gyorsan válaszoltak a tűz hírére a baróti hivatásos tűzoltók is, akiknek, Bölön községben legalábbis, ez volt az első bevetésük. Úgy tudja, az értesítéstől számítva alig félóra alatt a helyszínen voltak.

Tűzre azonban víz is érkezett Bölönben, mégpedig vasárnap este, amikor a Nagybölön-patak a délutáni heves esőzések miatt ismét kilépett medréből, hidakat, bennvalókat rongálva meg újra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük