Felhívás!

Turisztikai ösztöndíj

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) négy diákját részesítette ösztöndíjban Kovászna Megye Tanácsa. Az 1500 lejes támogatásra azok a diákok pályázhattak, akik szakdolgozatukat Kovászna megye turisztikai fejlesztésével kapcsolatban írták.

A márciusban meghirdetett programot dr. Fosztó Mónika irányította. A BBTE Közgazdaságtudományi Kara Üzletigazgatási Tanszékének sepsiszentgyörgyi vezetője elmondta: a benevezett dolgozatok elbírálásánál figyelembe vették a diákok által a három év alatt elért tanulmányi eredményeket is.

– Fontos szempont volt az is, hogy az esettanulmánynál milyen konkrét adatokra épülő ábrákat, grafikonokat, gazdasági és turisztikai mutatókat használtak a diákok – mondta a szakember.
Az egyetem és a megyei tanács képviselőiből álló bizottság Demeter Norbert, Nagy Enikő és Réti Szende Borbála dolgozatait találta támogatásra érdemesnek. A kökösi származású Nagy Enikő az URIK (Uzon, Réty, Illyefalva és Kökös) kistérség lehetőségeit elemezte, fogalmazta meg javaslatait, mi több, kezdett magánvállalkozásba ezen a területen, a kovásznai Réti Szende a helyi információs központ (ahol maga is dolgozott) elmúlt hatéves tevékenységét vette górcső alá, a miklósvári Demeter Norbert pedig ugyancsak „hazabeszélt”, amikor az erdővidéki település turizmusfejlesztéséből írta licencdolgozatát.

Tamás Sándor megyei tanácselnök örömmel vette tudomásul, hogy a fiatalokat érdekli a turizmus fejlesztése, és bejelentette: jövőre folytatják a programot, akárcsak a Művészeti és Népiskolával elkezdett szakemberképzést és a turizmushoz nélkülözhetetlen infrastruktúra modernizálását. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.