Felhívás!

Túl vannak a nehezén

Túl vannak a nehezén Kovászna megye

Középajtán jó ideje tart már a református templom felújítása, de most már 90%-ban készen vannak a munkálatokkal, a felújítás utáni templomszentelést, átadást május–júniusra tervezik egy kisebb ünnepség keretében – tudtuk meg Berszán István helyi lelkipásztortól, esperestől.

– Nagy munka volt, de hála Istennek a helybéliek sokat segítettek, közmunkáztak, a nehezén most már túlvagyunk. Egyebek mellett kicseréltük a cserepeket a templomon, 28 ezer darabot, a gerendázatot és egyebeket is javítottunk, nem mellesleg a templomot övező 3 és fél méter magas várfalat is megerősítettük. Korábban villamosítottuk a harangot, jelenleg pedig a templom 1903-ban készült orgonája is javítás alatt van, melyet a brassói Cioflec testvérek készítettek, s mely eddig még sosem volt renoválva – számolt be a tiszteletes.

A középajtai kis magyar közösség összefogása azért is említésre méltó, hiszen a falu református közösségében a lélekszám az elmúlt 30 esztendőben a felére csökkent – tudtuk meg. Középajtán várják, hogy a ravatalozó építése is elkezdődjön, a nagyajtai hivatalnál, ahova Középajta is tartozik, kiszemeltek egy helyet az épületnek, de a helyszín még nem végleges. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.