Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tüdőszűrés Nagyborosnyón

Tüdőszűrés Nagyborosnyón Kovászna megye

Szeptember 8-án és 9-én, azaz ma és holnap a családorvosi rendelő udvarán állomásozik a bukaresti Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézet karavánja. A mobil egység 9 és 15 óra között kereshető fel.

Hirdetés
Hirdetés

Az orvosi szakrendelővé alakított kisteherautóban jól képzett szakemberek mellett röntgenkészülék és modern diagnosztikai eszköz várja a lakosságot. Az ingyenes szűrés során az orvosok elbeszélgetnek a jelentkezőkkel, megvizsgálják őket, majd tüdőröntgent készítenek. Amennyiben felmerül a tuberkulózis gyanúja, mintát is vesznek a helyben elvégezendő bakteriológiai vizsgálathoz. Hogyha beigazolódik a kórokozó jelenléte, akkor küldőpapírt állítanak ki, és a legközelebbi szakrendelőbe irányítják a pácienst.

Elsősorban a TBC korai felfedezésére összpontosító Screening TB kampány az elmúlt harminc év legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezése. Célja segíteni a lakosságot abban, hogy lakhelyükhöz közel és ingyenesen vehessenek részt a tüdőszűrésen, hiszen ennek a kór kezelésében kiemelkedő szerepe van. Ebben a hónapban a karaván Zágon, Zabola, Maksa, Csernáton és Bereck községeket is érinti majd. Bővebb információk a polgármesteri hivatalokban, illetve a Screening TB Romania Facebook-oldalon érhetők el. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.