Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is kell vigyázni

Továbbra is kell vigyázni Kovászna megye

Egyre kevesebb a kórházba utalt koronavírusos beteg, de a szabályokat továbbra is be kell tartani – figyelmeztetnek az orvosok. Egyelőre nem lehet fellélegezni, egy ideig még maradnak a szabályok, és a kórház jelenlegi berendezkedése is.

Sajtóértekezleten ismertette a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a múlt heti esetszámokat. András-Nagy Róbert igazgató elmondta, jelenleg 18 koronavírusos és 7 koronavírus-gyanús beteg áll kezelés alatt a kórházban, utóbbiak közül öten a pneumológián fekszenek, ketten kritikus állapotban vannak. A 18 pozitív esetből 16-an a Covid-fertőzőn vannak, ketten kritikus állapotban az intenzíven.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt hét óta 15-en mentek haza a kórházból, és két olyan haláleset történt, ami összeköthető a koronavírus-fertőzéssel. Roșu Mátyás orvosigazgató az elhunyt személyekkel kapcsolatban elmondta: a 61 éves nő sajnos csak pár órát élt beutalása után, de a koronavírus mellett szívinfarktusa is volt. A másik, 88 éves hölgy 14 napot feküdt kórházban, de magas vérnyomása, isémiás kardiopátiája is volt, az ő életét sem tudták megmenteni.

A fertőzöttek állapotával kapcsolatban az orvos elmondta: 13 személy közepesen súlyos, hárman nagyon súlyos állapotban vannak, oxigénpótlásra szorulnak. Jó hír, hogy jelenleg az intenzíven nincsenek intubálva a betegek.

Az orvosigazgató kiemelte: a jelenleg koronavírussal kezelt betegek közül senki nem volt beoltva. A koronavírusos betegek kezelése mellett az elmúlt héten 222 beutalás történt, 213 személy ment haza, átlagosan 6 napot töltöttek kórházban.

A vezetőség hangsúlyozta, jelenleg alacsony az esetszám a kórházban, viszont szerdán megnőtt a megyében jegyzett fertőzöttek száma, amiben a hosszú hétvége is közrejátszik, illetve az, hogy kevés tesztet végeztek az elmúlt napokban. Kiemelték: fontos, hogy a következő időszakban, a számok csökkenésének ellenére is betartsa a lakosság a szabályokat, figyeljenek a védekezésre.

Az oltásokkal kapcsolatban elmondták: a kórház 135 orvosa közül 120 kapott oltást május elsejéig. Ami a beutalásokat, kezeléseket illeti, áprilisban 2178 sürgősségi esetet láttak el, ebből 321 gyereket. 819 személyt utaltak be, és négy esetben trombolízist is végrehajtottak a sürgősségen az orvosok. A járóbeteg-rendelőben közel 7000 konzultáció történt a különböző kabinetekben. Áprilisban 230 sebészeti beavatkozást végeztek a kórházban, 80 szülést vezettek le, illetve 1849 PCR-tesztet végeztek el. Az intenzíven 99 beteg feküdt, ebből 44 személy koronavírussal fertőzött.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük