Felhívás!

Tömbházszigetelés Baróton

Tömbházszigetelés Baróton Kovászna megye

Barót város polgármesteri hivatala nemrég közleményben jelentette be, hogy az EU-s finanszírozású helyreállítási program, a PNRR keretében a városi önkormányzaton keresztül vissza nem térítendő támogatást lehet szerezni tömbházak szigetelésére, és azok energetikai hatékonyságának növelésére.

A lehetséges támogatás iránt elég nagy érdeklődés mutatkozott, viszont mindössze két nap állt rendelkezésre jelentkezni, így megérdeklődtük, hogy mi a helyzet a programmal.
A város polgármestere jó hírekkel biztatott: azt mondta, a közlemény egyelőre mindössze csak annyira szogált, hogy felmérjék az érdeklődést, és mivel látták, hogy van, lépni fognak. Hamarosan fórumot szerveznek ezzel a témával kapcsolatban, akkor majd többet fog tudni mondani.

Baróton egyébként régi és elhúzódó téma, illetve probléma a tömbházszigetelés. A kormány 2009/18-as rendelete alapján pályázati úton eddig mindössze egy tömbházat, a Rózsa úti 9A tömbházat sikerült szigetelni és felújítani még tíz évvel ezelőtt, amelyhez a lakók a munka értékének 20%-ával járultak hozza. Ott volt lakóbizottság, annak hiánya miatt viszont máshol el sem indult a kezdeményezés. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. április 7., 1:05
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ilyen az egész országban és a megyében van, nem értem, hogy a polgi Jánoska szerepelhessen egy héten 2-3 alkalommal most is csak mintha itt csinálnák ezt úgy számolnak be a dologról.
  Más polgármester is naponta hajt végre ilyen teendőket, azokról a megyében összesen nem olvashatunk ennyit. Kérdezem én, hogy miért?

  • User
   Dátum: 2022. április 9., 8:17
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ez a különbség egy fotelharcos, bérkommentelő és egy dolgozó polgármester közt. Míg te a fotelharcod folytatod, addig Jánoska dolgozik. Az újságíró és az olvasó meg nem pont rád kiváncsi.

   • User
    Dátum: 2022. április 11., 0:05
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Szoval te egy berenckommentelo vagy, olyan mint a Sorosberenc, de te egy uj iranyzatnak, a Janiberencek taborat erosited, ezt igy is gondoltam mar korabban is, de ha igy bevallottad hiszunk neked.
    Aki meg dolgozik annak nincs ideje magamutogatasra, a tobbi olvaso meg egyaltalan nem kivancsi a Janoskara, de ha az ujsagnal jobaratod van akkor a szereplesi vagyadat ott is kielheted.