Hirdetés
Hirdetés

Toboroz a környezetvédelmi tanács

Toboroz a környezetvédelmi tanács Kovászna megye

Tagokat toboroz az Ifjúsági Környezetvédelmi Tanács, melynek legfőbb célja az élhető környezet kialakítása és fenntartása Sepsiszentgyörgyön és környékén. Ennek érdekében fizikai munkát is végeznének, de előadásokat is terveznek az iskolások, óvodások számára.

Hirdetés
Hirdetés

A tanács két éve alakult a Puskás Tivadar Szakközépiskolában, egyetemi hallgatókból és középiskolásokból áll, az elmúlt években pedig több projekten is dolgoztak: igyekeztek kitakarítani az elhagyott szakszervezeti művelődési házat, patakmedreket tisztítottak ki (képünkön), és Zöld önkéntes őrjáratot indítottak.

Balázs Dániel, a tanács vezetője elmondta, a városházánál és a megyei önkormányzatnál is pályáznak, és 2020-ig különböző, környezettudatosságra nevelő kampányt indítanának az iskolákban, óvodákban. Meglátása szerint a legnagyobb gondot a patakmedrek takarítása jelenti, a Szemerja-patakot már többször kitakarították, ennek ellenére rengeteg benne a hulladék, sőt mosogatógépet is találtak a parton. Ezek összeszedésére több takarítási napot is szerveztek, különböző más egyesületek önkénteseivel. A fiatalok együttműködnek a Babes-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tagozatának környezetvédelmis hallgatóival, közös tanulmányokat készítettek, felmérik a halállományt és annak állapotát, valamint a patakok, folyók vizének szennyezettségét is. A zöld őrjárattal az iskolai órák után, illetve hétvégén járják körbe a különböző kirándulóhelyeket, összegyűjtik a szemetet – magyarázta a tanács elnöke.

Októberben egy környezetvédelmi rajzversenyt is indítanak kisiskolásoknak, melynek témája a természetismeret és a természetvédelem. A rajzokat kiállítják és a legjobbak díjazzák is. A jelentkezési határidő október 22-e.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások