Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Több mint száz pályázó

A novemberben meghirdetett Ady Endre-ösztöndíjpályázat eredményeiről tájékoztatta szerkesztőségünket a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SZTT), amely magyar kormánytámogatásnak köszönhetően Hargita, Brassó, Maros, Bákó és Kovászna megyei 6–12. osztályos tanulóknak nyújt egy kis anyagi hozzájárulást a kiváló teljesítmény elismeréseképpen, illetve annak elősegítésre.

Száztizenegy pályázat érkezett be, legtöbb Hargita megyéből (58), egyébként arányos területi elosztásban összesen 59 településről: Kovászna megyéből 28, Marosból 14, Bákóból 15, Brassóból 2. Csak néhányat említünk meg a jó tanulók által képviselt települések közül: Ozsdola, Kézdiszentkereszt, Árkos, Barót, Torja, Csernáton, Ikafalva, Bereck (KV), Pottyand Gyímesközéplok, Gyergyócsomafalva, Salamás, Lövéte, Ditró (HR), Gyimesbükk, Pusztina, Moinesti, Frumósza (BC), Brassó, Zajzon (BV).

Amint azt Bereczki Kinga, a SZTT elnöke közölte, érezhetően nőtt a pályázatok színvonala, formailag hibátlanok, jól megalapozottak. Nyolcan ismételten igényelték a támogatást, heten közülük meg is kapják, 61 új diáknak azonban először utalják ki a számottevő, 100 ezer forintnak megfelelő összeget.

Hirdetés
Hirdetés

Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács és a SZTT összesen 18 millió forintos kormánytámogatáson osztozik, utóbbi a ráeső összegből 87 diáknak tud ösztöndíjat juttatni, így sajnos 24-en idén elesnek tőle, csak a kiváló teljesítményt, versenyeken való részvételt oklevelekkel bizonyítók juthatnak hozzá. Jellemzően a reál tárgyakban és anyanyelvi tudásból jeleskednek a tanulók, illetve hangszeres és táncos tehetségek is többen pályáznak.

Az eredmények a minisztériumi láttamozás után válnak hivatalossá és láthatóvá az SZTT honlapján (www.tehetsegpont.ro).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük