Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tedd próbára magad!

Tedd próbára magad! Cseperedő

A 2019–2020-as tanév második felében is több versenyen, olimpián tehetik próbára tudásukat a háromszéki diákok. Ma (január 10-én) tartják a középiskolások Bolyai Matematika Csapatversenyének megyei szakaszát, majd két hét múlva a magyar nyelv és irodalom olimpiász körzeti fordulójára kerül sor. Februárban szervezik meg a Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei szakaszát.

A színvonalas Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolások számára szervezett megyei fordulóján legjobban teljesítő csapatok meghívást kapnak a február 29-én, Magyarországon sorra kerülő döntőre.
Január 21-ig lehet benevezni a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny gimnazista diákok számára szervezett körzeti fordulójára. A megmérettetésre január 25-én 10 órától kerül sor a megye négy városában. A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján közzétett felhívás szerint a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Olimpia körzeti szakaszának szervezője a megyeszékhelyen Szonda Kinga magyar szakos tanár, a verseny színhelye a Nicolae Colan Általános Iskola. Kézdivásárhelyen László Ildikónál kell benevezni az 5–8. osztályos diákokat, a versenyt pedig a Molnár Józsiás Általános Iskolában tartják, Baróton Kékesi-Keresztes Lujza a szervező, míg Kovásznán Molnár Julianna, a verseny helyszíne a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskola, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Líceum. A legjobban teljesítő tanulók továbbjutnak a megyei szakaszra, melynek időpontja február 22.

Hirdetés
Hirdetés

A középiskolásokat megszólító Implom József Helyesírási Verseny megyei fordulóját január 18-án szervezik meg a Székely Mikó Kollégiumban. Jelentkezni január 15-ig lehet.

Február 15-én a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartják a XXVIII. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei fordulóját a hetedik és nyolcadikos tanulók számára. A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny erdélyi szervezője és lebonyolítója a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. A versenyzők az RMPSZ megbízott tételírói által összeállított központi feladatlapot oldják meg. Az első és második helyezettek továbbjutnak az országos döntőre, melyet március 21–23. között Déván, a Téglás Gábor Elméleti Líceumban szerveznek meg. Az országos döntőn a legmagasabb pontszámot elért négy 7. évfolyamos és négy 8. évfolyamos tanuló jut tovább a május 15–17. között Egerben sorra kerülő Kárpát-medencei döntőbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük