Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 600 régi autót vontak ki forgalomból a sepsiszentgyörgyi roncsprogram révén

Több mint 600 régi autót vontak ki forgalomból a sepsiszentgyörgyi roncsprogram révén Kovászna megye

Több mint 600 járművet vontak ki forgalomból az Értéket adunk a roncsautódnak program révén, amelyet tavaly tavasszal indított Sepsiszentgyörgy önkormányzata, azzal a céllal, hogy a régi, környezetszennyező autókat eltávolítsák az utakról.

Hirdetés
Hirdetés

A program keretében az önkormányzat 3000 lejt fizet minden 10 évnél idősebb, ócskavasnak leadott autóért cserébe, feltéve, ha a tulajdonos vállalja, hogy a következő három évben nem vásárol 5 évnél idősebb autót.

„Láthatjuk, hogy a forgalom a nap bizonyos időszakaiban, különösen a reggeli órákban kellemetlenséget okoz a polgároknak, mert nagyobb a zsúfoltság és dugók vannak. Ezek a programok, mint például a Lábbusz, ahol arra ösztönözzük a diákokat, hogy gyalog menjenek iskolába, vagy az Értéket adunk a roncsautódnak program, amelynek révén egy év és három hónap alatt több mint 600 régi autó tűnt el Sepsiszentgyörgyről, lassan megváltoztatják a polgárok viselkedését, és hozzájárulnak ahhoz a folyamathoz, hogy egy tisztább, civilizáltabb városunk legyen, egészségesebb emberekkel” – mondta Antal Árpád polgármester.

Idén az önkormányzat 500 ezer lejt különített el a helyi költségvetésből a helyi roncsprogramra, és az összeget a kérések függvényében tovább tudják növelni.

Ahhoz, hogy megkaphassák a 3000 lejt, az igénylőknek számos feltételnek kell megfelelniük. Sepsiszentgyörgyön kell legyen az állandó lakhelyük vagy székhelyük, legalább három éve a tulajdonukban kell legyen az autó, nem rendelkezhetnek hátralékkal a helyi költségvetés felé, saját felelősségre nyilatkozniuk kell arról, hogy a programba beiratott járműre nem kértek támogatást az országos roncsprogram keretében, ugyanakkor vállalniuk kell, hogy a következő három évben nem vásárolnak öt évnél idősebb autót.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük