Felhívás!

Több Kovászna megyei oltóközpont is lerövidíti munkaprogramját

Több Kovászna megyei oltóközpont is lerövidíti munkaprogramját Kovászna megye

Korlátozni fogja a tevékenységét több olyan Kovászna megyei oltóközpont, ahol csökken az oltakozni szándékozók száma – jelentette be kedden a megyei közegészségügyi igazgatóság.

Ágoston László igazgató tájékoztatása szerint a változás a baróti, a kézdivásárhelyi, a kovásznai és a bredéti oltóközpontokat érinti, amelyek csökkentett, napi 6 órás munkaprogrammal fognak működni.

Ágoston László elmondta, az intézkedést már valószínűleg ettől a héttől alkalmazzák, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a csökkentett munkaidő nem fogja negatívan érinteni az oltakozni szándékozókat.

“A megye összes oltóközpontja nyitva marad, tehát egyiket sem zárják be, de a sepsiszentgyörgyi kivételével napi 6 órában fognak működni 12 helyett (…) Valószínűleg mág ettől a héttől kezdve csökkentett munkaprogrammal fognak működni, miután frissítjük a nyitvatartást az országos oltási rendszerben” – mondta az Agerpresnek az intézményvezető.

Megerősítette, hogy az utóbbi időben csökkent a lakosság érdeklődése a COVID-19 elleni védőoltás iránt, miközben a fertőzöttségi arány jelentősen csökkent, megyei szinten mindössze 0,1 ezrelék.

Csak egyetlen településen, Mikóújfaluban haladja meg az 1,5 ezreléket a fertőzöttségi mutató, nyolc településen 0,26 és 0,9 ezrelék között van, 36 településen pedig egyetlen pozitív eset sincs.

A Kovászna megyei prefektúra tájékoztatása szerint a járvány kezdete óta 8555 esetet jelentettek a megyében, hétfőig 69.567 dózis oltást használtak fel, 30.694 személy kapta meg az oltás második adagját is. 2424 személyt a családorvosok egydózisú oltással immunizáltak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások