Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Több ezer hajtási jár le

Több ezer hajtási jár le Kovászna megye

Többször is figyelmeztettük már jogosítványcsere előtt álló olvasóinkat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra az időpontkérést a megyei gépjármű-nyilvántartó hivatalnál, mivel ez év decemberében és jövő januárban az átlaghoz képest háromszor többen kell új hajtásit szerezzenek. Dr. Ráduly István prefektus októberi sajtótájékoztatóján is szó esett erről a problémáról.

Hirdetés
Hirdetés

Mivel tíz évvel ezelőtt ilyentájt került nyilvánosságra, hogy a kormány azt tervezi, 2013-tól csak orvosi ellenőrzés után bocsássanak ki új jogosítványokat, a vizsgálatot elkerülendő rengetegen kértek még az új intézkedés érvénybe lépése előtt új vezetői engedélyt, ezek mind a következő hetekben járnak le. Megyénkben összesen kb. 3000 személynek kell jelentkeznie a következő két-három hónapban a rendőrségen, amelyik jelenlegi személyi kapacitásával azonban csak mintegy havi 1000 kérést tud feldolgozni. Ezért is fontos időben lépni, azaz beszerezni a többi szükséges okiratot is, elvégeztetni az orvosi vizsgálatot, és a www.drpciv.ro weboldalon online előre lekért időpontban megjelenni a rendőrségen. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy valakinek nem sikerül a régi jogosítvány lejártáig megszereznie az újat, mert egyszerűen nem tudják fogadni a hivatalban, ez pedig kényszerszünetet jelent majd a vezetésben.

A gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési hivatal egyébként november 1-től új székhelyén, a Value Center bevásárlóközpontban fogadja a lakossági kéréseket, ahol sokkal jobb körülmények között működhet a hivatal, és a parkolás sem olyan gond, mint a korábbi, Cigaretta utcai székhelyen. 

fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük