Felhívás!

Több a gyógyult, de a fertőzött is

Több a gyógyult, de a fertőzött is Kovászna megye

Hétfő déli állás szerint 27 koronavírusos esetről tudott beszámolni a sajtónak András-Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházmenedzser és Roșu Mátyás orvosigazgató, de ez csak a beutaltakra vonatkozó statisztika.

Két személy esetében még várnak a teszteredményre, 18 bizonyítottan koronavírusos beteget tartanak számon a kórházban kezeltek között, egyikük az intenzíven fekszik kritikus állapotban. Egy másik páciens is intubálva fekszik az intenzív terápián, nála csak valószínűsíthető a koronavírus-fertőzöttség, még meg kell ismételni a tesztet. Mindkét utóbbi beteg 65 éven felüli, egyéb betegségektől is szenvednek. A többi beutalt, Covid 19-cel diagnosztizált beteg általános állapota jó, bár négyen oxigénterápiára szorulnak.

A legutóbbi sajtótájékoztató óta, azaz április 2-a és 6-a között 10 gyógyult személyt engedtek haza. Tesztelték a fertőző osztályon dolgozó kollégákat is, akik az említett betegek kezelésével foglalkoznak, a védőfelszerelések használata mellett mindegyikük negatív. Vannak azonban olyan kollégák, is más osztályokról, akik tünetek nélkül, otthoni elkülönítésben vannak, mások pedig beutalás előtt állnak; míg nincs meg minden teszteredmény, addig számokat sem közölhetnek – hangzott el az elektronikus sajtótájékoztatón.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.