Felhívás!

A Consic szálló is karanténépület lesz

A Consic szálló is karanténépület lesz Kovászna megye

Tegnap felháborodott olvasó hívta szerkesztőségünket, azt kifogásolva, hogy a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Idősgondozó Központ melletti szállóban több tucat koronavírusfertőzött-gyanús személyt szállásolnának el. Az illetékesektől érdeklődtünk.

„Ebben a pénzközpontú világban ez is hasznot jelent valakiknek, de arra nem gondolnak, hogy az idősek otthonával közös a hotel udvara, és itt kell majd bevinni a karanténba kerülő személyeket? A két épület közelségéről nem is beszélve!” – háborgott a férfi.

Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, a sportszállót, a központi park fölötti Park panziót, illetve az öregotthon melletti Consic szállót a kormányhivatal kérésére nevezték ki karanténépületnek Sepsiszentgyörgyön.

– A korábbi két helyszín teljesen betelt, ezért a Consic szállót is elfogadtuk, mint felajánlást. Nem kell pánikba esni, hiszen akár a külföldről hazatérő tőszomszédunk is lehet lakhelyén elszigetelve, annyi különbséggel, hogy az említett helyszíneken csendőrségi felügyelet mellett tartózkodnak a személyek. Nem szabad kijárjanak, élelmiszerkiszállító cég segítségével biztosítjuk nekik az étkezést, illetve engedélyezett cég szállítja el a hulladékukat – magyarázta az elöljáró.

Klárik Mária, az idősgondozó központ vezetője rizikótényezőként fogja fel az intézkedést – hiszen egy lehetséges gócpont közel került az otthonhoz –, de kifejtette, hasonló kockázattal több irányból, akár egy egyszerű bevásárlás során is számolni kell manapság.

– Amennyire tudtuk, lezártuk, óvjuk a központot, az idősek sétája szervezetten zajlik. Tudomásunk szerint a karanténba került személyek nem hagyhatják el az ingatlant, ahol tartózkodnak. Jobban tartunk attól, hogy az alkalmazottaink, kollegák fertőződhetnek, és kiesnek a munkafolyamatból – osztotta mg aggályait lapunkkal.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 7., 13:38
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Arrol is kene mar egy cikket irni, hogy a Kezdivasarhely-i korhazbol “spital suport” lett, ami annyit jelent, hogy tobbe nem fogad semmilyen kronikus vagy mas beteggel senkit, csak virussal fertozotteket. A korhaz arra van fonntartva (jelenleg uresen!), hogy ha a Sepsiszentgyorgy-i korhaz mar nem lesz kepes ellatni a coviddal fertozotteket, akkor ide fogjak hordani azokat. A korhaz dolgozoi ugy vannak beosztva szolgalatba, hogy egy hetig egyik valtas, egy masik hetig egy masik valtas dolgozik. Azok akik veletlenul a cukorbetegsegtol, vernyomastol, szivproblemaktol es egyeb nem coviddal kapcsolatos betegsegektol szemvednek, azok kell hivjak az 112-t es a mentosok majd szanaszet hordozzak oket Brasso es mas megyek korhazaiba, ahol eppen hely van es fogadni tudjak majd az ilyen betegeket es ahol fonnall az a veszely, hogy a nem covidos beteg, coviddal fog fertozodni ezekben a korhazakban. Miert kellett ebbol a korhazbol is covid korhazat csinalni ?! Itt valami nagyon nem tiszta dolgok mennek vegbe emberek. A legnagyobb baj az egeszben az, hogy sokan tudjak az igazsagot, de egyeseket penzzel es masokat megfelemlitessel megvesztegettek ,igy hat beszelni senki nem mer ! Megkerem a Hirmondo munkatarsait, ha onok valoban ujsagirok akik az igazsag es a szolasszabadsag oldalan allnak, nezzenek ezen informaciok utan, hogy igazak-e, es ha igen akkor batorkodjanak cenzura es felelem nelkul egy cikket irni a fonnallo helyzetrol. Az informaciot egy a korhazban dolgozo szemelytol kaptam. A nevet nem arulhatom el, meg akkor sem ha kivegeznek, kinvallatnak vagy fat fognak a hatamon vagni ezert !

  • User
   Dátum: 2020. április 7., 22:24
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Bár a kórház besorolását megváltoztatták, el kell fogadni, hogy előbb-utóbb beteg emberek kerülnek közelünkbe. Betegek, akiken segíteni kell. Lehet más megyéből, mert ott már telítettek a kórházak, lehet más városból, de az is lehet, hogy a szomszédból hozzák.
   Nem lehet azt mondani, hogy ide vagy oda ne hozzanak senkit. Nem azért viszik, mert jobb dolguk nincs, hanem mert meg kell oldani a helyzetet és végül is egy ország vagyunk, bajban is kell segíteni egymáson. Főleg betegeken. Te is lehet beteg.
   Ha elítéled azt, aki beleköt a munkáját végző orvosba vagy ápolóba, mint ahogy Galacon, Szebenben vagy Bukarestben tették, akkor ne ítéld el a rászoruló betegek befogadását se.

   A.