Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tízezer facsemetét ültetnek el Zalán határában

Tízezer facsemetét ültetnek el Zalán határában Kovászna megye

Tízezer facsemetét terveznek elültetni március 23-án, szombaton a Kovászna megyei Zalán határában. A nagyszabású akció sikeréhez önkéntesekre is szükség lesz.

Hirdetés
Hirdetés

A közösségi eseményt, melynek keretében tízezer facsemete elültetése a cél, Vinca Minor Egyesület szervezi, partnerségben Bodok Község Polgármesteri Hivatalával és a Zaláni Közbirtokossággal. A tavaszi ültetési időszakot kihasználva, a lombhullató facsemeték kéthektáros, előre előkészített területre szándékoznak elültetni. A csemeték kiválasztását, a terület előkészítését és a résztvevők szakszerű eligazítását a Vinca Minor Egyesület végzi. A szervezők a helyi közösség képviselői mellett várják mindazok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, örömmel töltenek egy napot a szabadban, és nem ódzkodnak egy kis fizikai munkától.

A megfelelő ruházat és (lehetőleg) bakancs mellett minden résztvevőnél legyen ásó és ivóvíz. A program szombaton, március 23-án reggel 8 órakor kezdődik Zalán központjában. Itt lehetőség lesz leparkolni az autókat, letenni a bicikliket. Félórás felkészítő-eligazító beszélgetés után a résztvevőket utánfutós traktorok és szekerek szállítják a helyszínre, ahol délben közös, hideg ebédet biztosítanak a szervezők. Az esemény közös napzáróval ér véget Zalán központjában.

Jelentkezni a következő linken található űrlap kitöltésével lehet március 22-én déli 12 óráig: https://forms.gle/a7og569MCK37jefDA

Fotó: Vinca Minor Egyesület

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük