Felhívás!

Tizenegy szabadnap

Tizenegy szabadnap Kovászna megye

Tizenöt hivatalos szabadnap lesz 2020-ban Romániában, ezek közül négy hétvégére esik, 11 munkanapot „spórolhatunk” meg, kettőt ezen a héten.

Holnap és holnapután (január 1-je és 2-a), év eleji hivatalos ünnepek. Januárban még lesz egy hosszú hétvége, mert a román fejedelemségek egyesülésének napja (január 24.) péntekre esik.
A következő ünnepsor a húsvéthoz kötődik: a magyar történelmi egyházakhoz kötődő személyeknek szabad lesz nagypéntek (április 10-e), ünnepnap húsvét vasárnap (április 12-e) és húsvét második ünnepe (április 13-a, hétfő), és pünkösd első és második napja (május 31-e, vasárnap és június 1-je, hétfő). Június 1-je egyúttal a nemzetközi gyereknap is, és erre a periódusra esik a munka ünnepe is (május 1-je, péntek).
Az ortodox hívőknek, az eltérő kalendárium miatt minden vallásos ünnep egy héttel később lesz (május 19-e és 20-a, illetve június 7-e és 8-a).

Idén szombatra esik Nagyboldogasszony napja (augusztus 15-e), de hosszú hétvégét hoz Szent András napja (november 30-a, hétfő) és a román nemzeti ünnep (december 1-je, kedd), és „nyerünk” egy napot karácsonyon is (december 25-e, péntek és december 26-a, kedd).
Nem hivatalos ünnep, de nem árt tudni, hogy jövőben a Szent György Napokat április 24-e és május 3-a között tartják. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások