Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tetemes bírságokat róttak ki a fogyasztóvédők

Tetemes bírságokat róttak ki a fogyasztóvédők Kovászna megye

Több háromszéki kereskedelmi egységet bírságoltak a fogyasztóvédők tisztességtelen kereskedelmi praktikákért az általuk forgalmazott textiltermékek címkéjén azok nyersanyagösszetételére vonatkozó adatok valótlansága miatt – olvasható a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal Facebook-oldalán.

Hirdetés
Hirdetés

Miután Háromszéki kereskedelmi egységben forgalmazott, több szálasanyagból álló textiltermékek összetételét bevizsgáltatta a háromszéki fogyasztóvédelem, kiderült, hogy sok esetben nem talál a nyersanyagösszetétel százalékos aránya a címkén feltüntetettekkel.

Ezért a fogyasztóvédők összesen 330 ezer lejre bírságoltak az alábbiak szerint: a Kaufland Romániát a Kínában gyártott Town Land zoknikért, az LC Waikiki Retail Ro Kft.-t a Törökországban előállított LCW Geen 5 nevű sportzoknikért, a Deichman Kft-t az ugyancsak török gyártmányú Cosy Nature női zoknikért, a Sport Vision Trading Kft.-t az Európai Unióban készült Ellene zoknikért, a Pepco Retail Kft.-t az Indiában előállított konyhai törlőkendő-készletért büntették 50–50 ezer lejre. A Tom Tailor Retail Kft. az unióban gyártott Tom Tailor női zoknikért, míg a Ny’er Románia Kft. az Accessories márkájú török titokzoknikért (láthatatlan zoknikért) kapott 40 ezer lejes bírságot, olvasható a hivatal közösségi oldalán.

Fotó: Covasna Media

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. szeptember 1., 13:57
  ÉRTÉKELÉS: 20

  En most teljesen ossze vagyok zavarodva.Ha egy zokni cimkejen az anyag osszetetel nem felel meg a valosagnak akkor a kereskedo a hibas?,vagy a gyarto?

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 1., 17:25
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Csak a zokni bűnös?!
  1re több ruházati cikk alig 1-2 mosást bìr ki!Takko? Pepco?! Itt még híresebbek a minőségről😁😂🤣
  Mi a helyzet sok üzletben ahol még mindig a nyelvüket használják a csomagoló anyag könnyebb szétválasztásáért az alkalmazottak😆😁😂
  Falu/ városnapokon a 2x, 3x beszorozott árakért ki felel? Olyan kondiciók közepette árulják a portékát, mind a 60’70 es években!!!