Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tessék választani!

Tessék választani! Kovászna megye

Akárcsak a páváskodó leányok, a megyeszékhely középfokú tanintézményei pénteken legjobb formájukat hozták a főtéren, hogy elcsábítsák a továbbtanulás irányát illetően még határozatlan nyolcadikosokat. Nemcsak különböző szakjaikat, hanem az iskolán kívüli tevékenységeiket, szakköreiket, közösségi életüket is bemutatták.

A tér már a reggeli órákban igen mozgalmas volt – ebbe az erős szél is besegített, mert sűrűn borogatta a bannereket –, de minden standnál valami izgalmas történés vonta magára az érdeklődők figyelmét. A művészeti iskola, amely idén először orgonaszakot is indít, több egymást követő minikoncerttel szolgáltatott hangulatos térzenét, a Puskás Tivadar Szakközépiskola gépkocsi-szimulátorát dobta be, mint mágnest, de az egészségügyi technikum is látványos kellékekkel büszkélkedett (és a sok gyakorlatot dicsérték a lányok), a Református Kollégiumnál egy kis zenekar próbálta a közösségi élményt visszaadni – bármilyen nehéz is egy iskola lelkületét felmutatni. „Kevesen vagyunk, így igazán családias a hangulat, a gyerekeknek is jó, hogy mindenkit személyesen tudnak követni a tanárok”, mondta Kovács Réka pszichológus-tanár.
A tér egyik oldalát a Puskás Tivadar teljesen elfoglalta, s még így sem jutott hely mind a tizenhárom induló szakot bemutatni. Demeter Dávid igazgató örömmel újságolta, hogy egy megnyert uniós pályázat révén, amelyet a kereskedelmi kamara, a Kristó és az Ariadné Kft.-k, valamint a Szentgyörgyi Autószerelők Egyesülete együtt nyújtott be, és amelynek lebonyolítása szeptembertől esedékes, a diákok mesterségbeli képzést és hozzá anyagokat, kellékeket kapnak, így remélik, hogy sikerül a szakmák becsületét visszaadni. Támogatják is őket ebbeli törekvésükben a cégek, amelyeknek égető szükségük van a szakképzett munkaerőre. Jövőtől a volt Kós Károly-iskola épületében húsfeldolgozó-műhelyt szándékoznak beindítani, amelyben a saját étkezdéjükhöz gyártanának felvágottakat. Ezeket ugyanis a gyermekétkeztetés standardjai miatt – melyek erősen korlátozzák a só- és cukortartalmat – bajos a kereskedelemből beszerezni, illetve azok a termékek nemigen ízlenek a diákságnak.
Kicsit megkésett ugyan a szervezéssel a Kovászna megyei tanfelügyelőség, hiszen a művészetibe felvételizők képességvizsgái már lezajlottak az elmúlt napokban, ugyanúgy az angolt intenzíven tanító sza­koknál is megvoltak a nyelvvizsgák, érdeklődők azért bőven akadtak, a közeli falvakból is testületileg jöttek a nyolcadikosok, így elérte célját a rendezvény, amelyre most először a Tanulók Palotája és az Iskolás Sport Klub is kivonult, általuk is izgalmasabb, mozgalmasabb, színesebb lett a tér. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük