Felhívás!

Termékbemutatós átverés

Termékbemutatós átverés Kovászna megye

Pár évvel ezelőtt már igyekeztünk felhívni olvasóink figyelmét arra a termékbemutatós csalásra, melyet újabb ingyenes szűrővizsgálat néven hirdetnek az erre szakosodott cégek. A napokban lapunk egyik olvasója jelezte, hogy egy ilyen módszerrel szedték rá nagymamáját.

A neve elhallgatását kérő fiatalember elmondta, „ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat” címszó alatt zajlik a szervezett átverés: főként idős személyekre vetik ki a hálót úgy, hogy meghívják őket egy ingyenes szűrővizsgálatra, ahol természetesen kiderül, hogy mindenki nagyon beteg, de szerencsére ugyanitt borsos árért megvásárolhatnak pár csodaterméket a „rászorulók”. A nyilvánossághoz forduló olvasónk hozzátartozójára egy kétezer lejes paplant, párnát és lepedőt beszéltek rá.

Érdeklődésünkre Mircea Diacon, a megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetője elmondta, nem egyedi az eset, már 5 személy fordult hasonló panasszal a hivatalhoz.

– Minket Bukarestből értesítettek az átverésről, mivel a bepanaszolt cég sepsiszentgyörgyi székhelyű (két magyarországi tulajdonossal). Rendszerint idős személyeket hívnak ingyenes egészségügyi vizsgálatra, majd drága kellékeket sóznak rájuk. Olyanról is tudunk, akinek nem volt pénze, azt banki kölcsönök igénylésére vették rá. Sajnos valahonnan értesültek az ellenőrzésünkről, megváltoztatták a székhelyüket, eltűntek, így már nem tudjuk felelősségre vonni őket. A termékeket a cég székhelyén, szerződés kíséretében adták át a vásárlóknak, így utólag nem lehet visszaküldeni ezeket, mert elviekben a kuncsaft már „ellenőrizte” – részletezte Diacon, elismerve, hogy kitanult csalókkal van dolguk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. április 7., 8:32
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Hat igen ismerosom szinten egy ilyen termekbemutaton 6000 lejes matracot vasarolt amelyikre ha rafekszel kb.10-15 percig csodakat muvel azaz meggyogyit mindenfele nyavajaktol.Minket a cegen keresztul hivtak legalabb otszor sziv es errendszeri szurovizsgalatra amelyiken szinten bizonyos termekeket kinaltak,ket oran at tartott a bemutato, a beteg emberek pedig szegenyek turelmesen varakoztak az ingyenes vizsgalatra amibol aztan nem lett semmi.Hat ilyen csalo vilagot elunk sajnos,egyes emberek a penz erdekeben kepesek barmilyen aljas,embertelen cselekedetre.