Felhívás!

Terítéken a modernizálás

Terítéken a modernizálás Kovászna megye

Nemrég a megyei tanács részéről röppent fel egy olyan hír, hogy felújítanák az erdővidéki Felsőrákos és a Brassó megyei Alsórákos közötti utat, mely egyébként a 131C jelzésű megyei útként van feltüntetve a térképeken, de melyet rég nem használt senki: tudtunk szerint járhatatlan.

Régebb olyan is előfordult, hogy a térkép után igazodva idegenek letértek erre az útra, és aztán beleragadtak az úton jelenleg található számtalan kátyú valamelyikébe. Ha modernizálnák, ez az útszakasz közvetlen kijáratot biztosítana az erdővidékieknek az E60-as műútra, s azok, akik például Marosvásárhely vagy Kolozsvár fele tartanak, bő ötven kilométert spórolhatnának meg, hiszen jelenleg déli irányba Szászmagyarósig kell kerüljenek.

Újabban az útszakasz modernizálása választási ígéret tárgyát is képezi. Az egyik baróti polgármesterjelölt jelezte, hogy megállapodást írt alá alsórákosi társával, melynek értelmében közlekedésre alkalmas úttá fejlesztenék ezt az útszakaszt, természetesen amennyiben hivatalba kerülnének szeptember végén. Dr. Bán István közleménye szerint Tamás Sándor megyetanácselnök már 2018-ban, egy polgármesteri találkozó alkalmával megbízta a baróti elöljárót, hogy rendezze azon területek tulajdonviszonyait, melyeken az út áthalad, hogy lehessen pályázni felújítására, ám azóta újabb fejleményről nem értesültünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 28., 7:49
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ennek az útszakasznak a felújítása már rég várat magára! Nyilván közlekedés szempontjából is nagyon fontos mindkét oldal számára, de ennél fontosabb a székely peremfalu, Alsórákos, visszacsatolása az erdővidéki vérkeringésbe, ahová szomszédsága és hagyományai révén mindig is kapcsolódott!