Felhívás!

Téli tűzoltás nehézségei

Téli tűzoltás nehézségei Kovászna megye

Hatásosnak bizonyult a számtalan figyelmeztetés és tűzvédelmi javaslat, amelyeket a Kovászna megyei lánglovagok osztottak meg az évek során a média, illetve közösségi oldalak segítségével, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, csökkent a téli fűtésszezonban az incidensek száma – tudtuk meg Tolvaj Mariustól, a megyei tűzoltóság szóvivőjétől.

A téli fűtésszezonban megnő a tűzveszély, illetve a tűzesetek száma a felügyelet nélkül hagyott, túlhevült elektromos melegítők vagy ki nem takarított, elavult, netán gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő, helytelenül szigetelt kémények miatt, és a szerencsétlenségeket kiváltó okokat oldalakon keresztül lehetne sorolni. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője kifejtette, az évek során csökkenés mutatkozik ezen a téren, ezért is nem elhanyagolhatók a figyelmeztetések, tűzvédelmi felhívások, amelyeket igyekeznek minden csatornán eljuttatni a célközönséghez.

A téli tűzoltás nehézségeiről is érdeklődtünk, és kiderült, hogy a háromszéki lánglovagok szerencsére minden vízzel töltött tűzoltóautójukat fűtött garázsokban tárolják, a téli gumik mellett pedig megfelelő kerékláncokkal is fel vannak szerelve, hiszen sok esetben nyáron is nehéz egy-egy elszigetelt helyszínre kimenni a nehéz autókkal, nemhogy a hó borította terepen.

– Az utóbbi években nem volt extrém hideg telünk, legutóbb 2017 januárjában – amikor leégett a kommandói iskola – küszködtünk olyan gondokkal, hogy tűzoltás közben folyton elfagyott a víz, a mínusz 30-35 fokos hideg megnehezítette a tűzoltók munkáját – összegzett Marius. 

Tűz Dobollón

Szerdán este Dobollón, egy gazdaságban ütött ki tűz. A tűzoltók 2 autóval, illetve 1 rohammentővel siettek a helyszínre, ahol egy építmény 25 négyzetméteren égett, illetve a lángok a közvetlen közeli lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek. Végül a lángok martalékává vált az építmény, és a benne tárolt javak – számolt be az incidensről Tolvaj Marius szóvivő, aki szerint a tüzet egy rövidzárlat okozta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.