Hirdetés
Hirdetés

Tehetséggondozás online

Idén 265 gyermek kapcsolódott be a Kovászna Megyei Kiválósági Központ foglalkozásaiba, idejét, figyelmét áldozva arra, hogy valamiben a lehető legjobb legyen. Pető Mária igazgatónővel arról beszéltünk, járványhelyzetben hogyan tud működni a nem hagyományos, kreatív módszereket feltételező tehetséggondozás.

Már az első két hét után távoktatásra kellett átállni – magyarázta Pető Mária –, és ez nyilván nehezítő körülmény, hiszen a tehetséggondozásban az együttes munka egy lényegi elem. Online oktatásban mások a módszerek, nem lehet a gyermek kezébe adni a szemléltető eszközöket, például az idén vásárolt térmértani alakzatokat, legfeljebb azt mondani, készíts egyet magadnak. Aztán itt van azon tantárgyak helyzete, ahol projektek vannak, kísérletek, esettanulmányok – biológiából például rengeteget boncoltak tavaly a gyerme­kek –, idén ezeket is más formában kell pótolni. És a gyereknek is egészen más a figyelme, amikor egyedül ül a kamera mellett, mint amikor egy asztalnál dolgozik 6–7 társával.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazgatónő kifejtette, nem lenne megoldás a tehetséggondozás átmeneti felfüggesztése sem, mert egy-két alkalom kihagyása is nagyon megnehezíti a visszarázódást, ez már a múlt tanév utolsó hónapjaiban bevezetett online oktatásos periódusban látszott, amikor többen lemorzsolódtak, annak ellenére, hogy korábban az osztálytermi foglalkozásokat roppantul élvezték. De azért kézdivásárhelyi, kovásznai tanuló is jelentkezett, ők személyesen is eljöttek, amíg lehetett, most nekik egy kicsit könnyebb – fogalmazott az igazgatónő.
Idén a korábbi 20 mellett egy új informatika csoport is indult ötödikeseknek, mert igény volt rá, továbbá a sok jelentkező miatt most két líceumi csoportban tanítják a német nyelvet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 10., 21:40
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Észrevétlen. Eltűnt egy oltszemi illetőségű hajadon. Észrevétlen. A szülők nem a mi lapunkban hirdették meg a szenzációt. Észrevétlen. Mindenhol kerestük. Észrevétlen. A szenzációt elkerültük, nehogy tűlzásba essünk. Észrevétlen. Mire észbe kaptunk elő került a lány. Észrevétlen. Bevallottan jól telt neki a kirándulásán. Észrevétlen.