Felhívás!

Kinyitnak a városi bölcsődék

Kinyitnak a városi bölcsődék Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön újabb intézkedéseket fogadott el a Helyi Készenléti Bizottság a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, amelyek mától lépnek érvénybe.

A központi zöldségpiac továbbra is nyitva marad azzal a megjegyzéssel, hogy a hús- és tejterméket forgalmazók a belső tereket kizárólag raktározásra használhatják, a termékeket a helyiségeken kívül szabad értékesíteni. A butikok esetében az árusítást úgy kell megoldani, hogy legtöbb egy ügyfél számára korlátozzák a belépést. Az Országos Készenléti Bizottság határozata értelmében mától a három sepsiszentgyörgyi bölcsőde is folytathatja a tevékenységét. Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívja a szülők figyelmét, hogy amennyiben lehetséges, csökkentsék a gyermekek idős személyekkel való érintkezését.
Sepsiszentgyörgyön a koronavírussal fertőzöttek aránya vasárnapra elérte a 6,94 ezreléket, az esetek száma növekvő tendenciát mutat. Az önkormányzat ismételten felhívja a lakók figyelmét a megelőző intézkedések betartására: a védőmaszk helyes viselete, a torlódások elkerülése és a megfelelő távolságtartás más személyektől, szigorú kézhigiénia. Amennyiben az esetszámok továbbra is növekedni fognak, bekövetkezhet Sepsiszentgyörgy karanténba helyezése: ez maga után vonja a saját felelősségű nyilatkozatok újbóli bevezetését minden kijárásra, a kijárási alkalmak korlátozását bizonyos helyzetekre és más, nem kívánt korlátozásokat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások