Felhívás!

Teherautók alvázán utazó határsértőket fedeztek fel a bolgár-román határon

Teherautók alvázán utazó határsértőket fedeztek fel a bolgár-román határon Kovászna megye

Teherautók alvázán utazó, Romániába illegálisan bejutni próbáló migránsokat fedeztek fel a határrendészek a Vidin-Calafat bolgár-román közúti határátkelőnél kedden hajnalban, a veszélyes módszert választó négy határsértő között egy 11 éves fiú is volt – közölte a román határrendészet kedden.

Az első két migráns egy-egy török kamion alól került elő, amelyek a menetlevél szerint autóalkatrészeket szállítottak Németországba. A 32 éves török és 11 éves szíriai határsértő azt állította, hogy a határátkelőtől több mint kétszáz kilométerre lévő egyik szófiai parkolóban bújt el a teherautó alvázán a gépkocsivezető tudta nélkül.

Amikor a határrendészek a környéket is átvizsgálták, egy közeli csatornában másik két – egy 18, illetve egy 28 éves – szíriai migránst találtak, akik állításuk szerint szintén teherautók alvázára kapaszkodva jutottak át az országhatáron.

A két ország közti toloncegyezmény alapján a gyanúsítottakat átadták a bolgár hatóságoknak, hogy lefolytassák ellenük a bűnvádi eljárást.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.