Hirdetés
Hirdetés

Tartják az ütemet

Tartják az ütemet Kovászna megye

Nagyjából két hónap áll még a gazdák rendelkezésére, hogy benyújtsák a 2019-as esztendőre vonatkozó egységes agrártámogatási kérelmüket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei fiókjánál. A jogvesztő határidő május 15-e.

Az APIA háromszéki fiókjának kimutatása szerint két hónappal a határidő lejárta előtt 1552 gazda kérte a területalapú támogatást összesen 3852,81 hektár földre. Ez a várható késésszám mintegy 12 százalékát jelenti.

Hirdetés
Hirdetés

Marius Popica, az APIA ügyvezető igazgatója levélben kérte fel a gazdákat, hogy a fennakadások elkerülése végett, pontosan a meghirdetett időpontban jelentkezzenek az ügynökségen. Azoknak, akik ötven hektárnál nagyobb területre kérnek támogatást, az APIA megyei fiókjánál, a többieknek a helyi irodáknál kell jelentkezniük. A gazdákat előzőleg levélben értesítették, hogy mikorra vannak programálva.

– Arra kérjük a gazdákat, hogy az előre rögzített időpontban jelentkezzenek, és vegyék figyelembe azt, hogy akárcsak az elmúlt esztendőben, a május 15-ei jogvesztő határidő meghosszabbítására nem lehet számítani, aki addig nem iktatja kérelmét, lemarad a támogatásról – szögezte le Popica.
Tavaly Kovászna megyében mintegy 13 ezer gazda körülbelül 110 ezer hektár földre kért támogatást. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük