Felhívás!

Tartalmas nyarat!

Tartalmas nyarat! Kovászna megye

Egyelőre bátortalanul, de szervezkednek már a nyári táboroztatók, hogy a törvény által megengedett keretek között, a távolságtartást figyelembe véve hasznos, tartalmas elfoglaltságot nyújtsanak gyerekeknek, felnőtteknek.

A Benedek-mezőn a Vadon Egyesület által szervezett lovastáborokat kicsit más formában, de idén is megtartják. A haladókéban, amely június 29-én kezdődik, meghívásos alapon lehet majd részt venni. Aki ambíciót érez magában, az a tábor egy hete alatt felkészülhet arra a díjugrató versenyre is (hivatalos nevén Díjugrató Régió Kupa), amely éppen a zárónapon lesz, és amelyen Hargita, Maros és Kovászna megyei versenyzők vesznek részt nevezéses alapon. A lovaspályát a Benedek-mezőn építik meg az elismert gyergyói lovas versenyző, Bajkó Tibor irányításával.

A kezdők lovastáborát, amelybe 6 éven felüli gyermekeket fogadnak, augusztus 23-ával kezdődően szervezik meg, a jelenleg érvényes „értékes utasítások” szellemében maximum 20 fővel, hiszen a távolságtartás biztosításához szükséges területi követelményeket így tudják biztosítani: minden négy férőhelyes házikóban ketten szállhatnak meg.

Ugyanott, a már bejáratott helyszínen a Guzsalyas Alapítvány kézműves tábora is meglesz az idén, egyelőre napközi jelleggel tervezik: 7–13 év közötti gyerekeket július 13-a és 17-e között, felnőtteket július 26-a és augusztus 2-a között várnak. További információkat telefonon kérhetnek vagy az alapítvány Facebook-oldalán találnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.