Felhívás!

A Dózsa tér árvasága

A Dózsa tér árvasága Kovászna megye

A baróti Dózsa teret és környékét zömmel romák lakják, messze esik a központtól, és valószínűleg emiatt, no meg más okok miatt is nem tartozik a különösebb figyelmet érdemlő városrészek közé. A panasz joga azonban az itt lakókat is megilleti, s ha valamiből, akkor panaszból itt végtelenül sok van.

Bódi Sámuelnek, aki itt, a Dózsa téren lakik, például az a panasza, hogy háza előtt, a sáncból a víz nem folyik le; ott áll, amíg megposhad, ezáltal élőhelyet biztosítva a különböző, akár fertőzéseket is terjesztő rovaroknak. Egészségtelen, poshadó pocsolyavíz azonban nemcsak a Bódiék háza előtt van. Továbbmenve azt láttuk, hogy a levezető sánc itt is, akárcsak a Petőfi utcában, majd minden kapu előtt el van dugulva, vagy egyszerűen be van tömve.

Az utolsó házban lakók sérelmeiket a polgármesteri hivatalra öntötték, ám egyértelműnek tűnt, hogy a gondra a megoldást a helyben lakók saját kezűleg is kezdeményezhetnék. Az utca végén a sánc egyszerűen elfogy; kérdésünkre, hogy miért nem vezet tovább, a válasz az volt, hogy hát ők mondták eleget az illetékeseknek, valamit tenni kell, még csöveket is vettek, de végül senki semmit nem csinált. A Dózsa téren mintha megállt volna az idő…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások