Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tanévkezdésre járhatóvá teszik a Kanta utcát

Tanévkezdésre járhatóvá teszik a Kanta utcát Kovászna megye

A Kézdivásárhelyi Kanta utca egyik szakaszán vezetékcsere miatt lezárták a közúti forgalmat. Mivel a Nagy Mózes Elméleti Líceumhoz vezető útszakaszról van szó, arról érdeklődtünk, tanévkezdéskor járható lesz-e az út?

Hirdetés
Hirdetés

Az ivóvíz-, szennyvíz- és esővízvezetékcsere következtében rendkívül rossz állapotba került Kanta utca felújítására a közbeszerzés már megtörtént, ám a munkához még mindig nem láthatott hozzá a kivitelező. Az okokról korábban Szilveszter Szabolcs alpolgármester lapunknak így nyilatkozott.

„A Kanta utcában két lépésben történő munkálatról van szó, első szakaszban az Ady Endre utcától a kantai hídig tartó szakaszon történt meg a vezetékek cseréje. Hivatalosan felszólítottuk a kivitelezőt, folytassa a munkát a Vásárhelyi Péter utcáig, hiszen csupán miután ezzel végeznek, akkor tudjuk felújítani az utat. Ugyanis, bár a közbeszerzés az útfeljavításra már megvolt, amíg az ivóvíz- és szennyvízhálózat nincs átadva, nem adhatjuk ki a munkát” – hangsúlyozta.

Nyolc hónapot késtek

Nyár elején végre ismét munkához láttak, emiatt a szóban forgó szakaszon lezárták a közúti forgalmat. A jelek szerint az útfelújítás idén már nem történik meg.

„Azon vagyunk, hogy a tanévkezdés előtt járhatóvá tegyük az úttestet. Az útfelújítással várnunk kell, amíg a vezetékcserével a minorita rendház és a Vásárhelyi Péter utca közötti szakaszon végeznek. Több, mint nyolc hónapos késésben vannak a munkával, idén azonban be kell fejezniük. Jövő héten érkeznek meg a háztartások új hálózatra való rácsatlakoztatásához szükséges elemek. Az a munka elvileg nem zavarja majd az út karbantartását. Az úttest teljes felújítása azonban már csak jövő évben esedékes” – fejtette ki.

A felújítás során az Ady utcától a kantai hídig aszfaltréteg kerül a kockakövek helyére bicikliúttal, a hídtól a Vásárhelyi utcáig marad a kockakő útburkolat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. augusztus 18., 8:14
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Az Eminescu utcával mi lesz, kérdezi egy barátom? :))) Minden munkálat csúszik állandóan nálatok a nyavalyátokba belé s aztán magyarázkodtok s hazudoztok hogy mindenki is hibás csak ti vagytok helikopterek.
    A Dózsa György utcai parknál is 3 hónapot vett fel pár méter bordura és pár négyzetméter piskóta lerakása. Volt mit nézzenek a lakóknak a hatékony munkavégzésről :))))