Felhívás!

Tanárokat a cilinderből?

Kovászna megyében a 77 jogi személyiséggel bíró tanintézmény közül 61 van felkészülve a zöld forgatókönyv szerinti, azaz látogatásos formában bonyolított iskolalátogatásra, 16-ban hibrid oktatásra készülnek. Azonban, mint az már megszokottá vált, ilyen közel a tanévkezdéshez sem lehet semmi biztosat tudni arról, hogy valójában hogy is zajlik majd az oktatás.

A valóság és az elméleti tézisek között mély szakadék van – ez a következtetés vonható le abból, amit Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő lapunknak elmondott. Az oktatási minisztérium által kért kimutatás szerint a megyében az iskolák 64%-ában megoldható, hogy az összes tantermet kihasználva és a távolságtartási kötelezettséget figyelembe véve egy váltásban járhassanak a gyermekek, a többi intézményben viszont nincs elegendő hely, ezért csak két váltásban képzelhető el a tanítás. Egyelőre viszont hiányzik az oktatási minisztérium által kibocsátott, az egészségügyi minisztérium útmutatása alapján készült módszertan, amely az iskolába lépés pillanatától annak elhagyásáig előírná a betartandó szabályokat. Ezt a metodológiát erre a hétre ígérték.

Azt is tanulmányozzák az illetékesek, hogy a bontott osztályok tanításához hány pedagógussal többnek kellene lennie a rendszerben. Esetleges alkalmazásukhoz azonban óriási költségek is társulnak, szóval egyelőre szkeptikus a főtanfelügyelő az intézkedések alkalmazhatóságát illetően.

Azt is felmérte a szakminisztérium, hogy a tantermek hány százalékában van internet-hozzáférés az online órák közvetítéséhez. Nálunk 51%-ban megoldott, de az óvodák is benne vannak az összesítésben, számukra viszont egész más szabályzatot kell kidolgozni – vélekedik Kiss.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 1., 10:11
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A román tanügy annyira le van járatva és szétzüllesztve a hozzánemértés miatt, hogy most még ez hiányzott, s lesz még több buta diák és iskolakerülő!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 1., 22:53
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Azt mondta az öreg Kis……..😆😂🤣
  Arra képesek ott fent, hogy tulipános igazgatókat nevezzenek ki a jól tejelő iskolák élére, de arra nem, hogy valamit is tegyenek óvodák, elemi iskolák müködtetésének a megkönnyítésére!!!!
  Az elsős online megtanulja a betűvetést?! Órák direkt közvetítéssel?!😆 Nem falurádió/tv stúdió az osztályterem! Ejsze az igazgatók seggny@lói beállnak hangtechnikusoknak és sminkeseknek!😆
  Nevetséges, de egyéb sem lesz mint anyuka,apuka kineveti az alulöltözött tanárt,a menő gyerek offline veszi az adást! Jegyeket pedig halomra 9/10est kell adni minden nebulónak, hogy kizárjuk a diszkriminálást! Egy halom pénzt elköltenek hülyeségre,de március 10 óta nem voltak képesek rendet rakni a gettó szerű intézményekben! Szept 27.én választunk, reméltük addig kivül, belül lemázólják a szavazókörzeteket!😆
  Látom 1ik is, másik is fényezi magát,de felmutatni keveset tudnak!