Felhívás!

Díszőrséget álltak neki

Díszőrséget álltak neki Kovászna megye

Kézdivásárhely polgármestere és Kézdialmás korábbi elöljárója is felköszöntötte Tódor Antal veteránt, akinek kitüntetéséről nemrég számoltunk be lapunk hasábjain. A 101 éves öregúr kitűnő szellemi frissességnek örvend, még nótázott is a vendégek tiszteletére.

Tódor Antal 1919. augusztus 17-én született. A négyéves szovjet hadifogságot átélő, a második világháborúban szolgálatot teljesítő veterán felváltva hol Felsőlemhényben, hol Kézdivásárhelyen lakik lányainál, tegnap azonban az unokájánál tartózkodott Oroszfaluban, ott fogadta Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármestert és Molnár István korábbi almási községvezetőt, akik apró figyelmességgel és jókívánságokkal halmozták el az öregurat.

Anti bácsi családja társaságában ünnepelte a nem mindennapi évfordulót, születésnapján díszőrséget állt a Pál Olivér által vezetett hagyományőrző huszárcsapat négy tagja is.

Az ünnepelt visszaemlékezett nehéz életére, néhány katonadalt is elénekelt, majd unokái által előadott nótázásba is belekapcsolódott. Érdekesség, hogy egyik unokája, Veres Botond szintén tegnap ünnepelte 37. születésnapját, míg dédunokájától, Veres Zalántól épp száz és fél év választja el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások