Felhívás!

Támadják a felügyelőket

Az emberek egyre türelmetlenebbek a jelenlegi járványügyi helyzetben zajló ellenőrzések során – fejtette ki érdeklődésünkre Ördög Lajos, a Kovászna megyei munkaügyi felügyelőség vezetője.

Ördög szerint a politikusok nyilatkozatai még rátesznek egy-egy lapáttal a polgárok és a felügyelők között kialakuló feszült helyzetre, példaként Violeta Alexandru munkaügyi miniszter azon kijelentését hozta fel, amelyben az a munkaügyi felügyelőségek felszámolását szorgalmazta. De a munkaügyi főfelügyelő szerint az sem segít, hogy egy-egy ellenőrzés alatt egyszerre több intézmény veszi górcső alá az éppen kiszemelt munkavállalót, vállalkozót.

– Legutóbb egy utcai ellenőrzéssorozatban vettünk részt, ahol személy- és áruszállító járműveket állítottunk meg más illetékesekkel közösen, és az idevágó szabályok betartását firtattuk – részletezte Ördög. – Negatív tapasztalat, hogy a sofőrök több alkalommal is azzal fogadtak, „hát, magukat még nem számolták fel?”. De örömmel tapasztaltuk, hogy egyre több munkavállaló ismeri a jogait, és fontosnak tartja, hogy munkaszerződéssel dolgozzon, hogy a papírformaságok is legyenek betartva. Jó példa volt erre egy sofőr esete, aki egy frissítési hiányosság miatt nem szerepelt munkaszerződéssel a felügyelők táblagépén. A sofőr mérgesen tájékoztatta az illetékeseket, hogy akkor ő ott hagyja az autóját, és hazastoppol, mert nem engedi, hogy átverjék. Végül telefonos ellenőrzés során kiderült, mégis van szerződése – tette hozzá a főfelügyelő, elismerve, hogy a polgárok ingerlékenyebbek.

Kiderült, hogy még nem jegyeztek súlyosabb összetűzést, de verbálisan érezhetően agresszívebbé váltak egyesek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.