Hirdetés
Hirdetés

Szúrja a szemét a plakett

Szúrja a szemét a plakett Kovászna megye

Miután Dan Tanasă, a hivatásos feljelentő alul maradt Gyerő József kovásznai polgármesterrel szemben, a napokban újabb támadási felületet keresett ugyancsak a Széchényi-emléktábla kapcsán: ezúttal a helyi tanács testületének döntésébe kötött bele, arra szólítva fel őket, hogy vonják vissza az emléktábla jóváhagyását szabályozó tanácshatározatot.

Mint arról már beszámoltunk, a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Civil Egyesület tavaly perbe fogta Gyerő József kovásznai polgármestert, amiért az elöljáró nem vetette le a művelődési ház oldalára kifüggesztett Széchenyi-emlékplakettet, amit a Csoma-napok alkalmával helyeztek el. A feljelentő azért kérte a tábla levételét, mert azon a magyar szöveg a román előtt szerepel. Az ügyben Gyerő József, aki többéves ügyvédi tapasztalatokkal rendelkezik, saját magát képviselte a tárgyaláson, és sikerrel, mert mind a Kovászna Megyei Törvényszék, mind később a Brassói Táblabíróság elutasította Dan Tanasă keresetét.

Dan Tanasă azonban visszatért, most a testületet szólította fel, és követeli, hogy 30 napon belül vonják vissza azon tanácshatározatot, amivel jóváhagyták a Széchenyi-emléktábla kifüggesztését. A jelentgető itt is arra hivatkozik, hogy az emlékplakett feliratozása nem tiszteli a román nyelv hivatalos jellegét.

Gyerő József polgármester szerint a felszólítás az első lépése annak, hogy Dan Tanasă perbe foghassa a testületet. Az elöljáró ugyanakkor bízik abban, hogyha bíróságra kerül az ügy, akkor akárcsak az ő perében, az igazságszolgáltatás látni fogja, hogy a testület az érvényben levő törvények szerint, jogszerűen döntött a tábla kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások