Hirdetés
Hirdetés

Szükség esetén újra számíthatunk rájuk

Szükség esetén újra számíthatunk rájuk Kovászna megye

A Magyar Ifjúsági Értekezlet kezdeményezésére az ifjúsági vezetők saját közösségi oldalaikon felhívást indítottak azzal a céllal, hogy a koronavírus ideje alatt segítséget nyújtsanak a 65 év fölöttieknek. Március 23-án Kovászna Megye Tanácsa a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal és a Salvatore Egyesülettel közösen elindította diszpécserszolgálatát Kovászna Megyei Önkéntes Szolgálat néven.

Kezdetben a megye négy városában – Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Baróton – működő szolgálat húsz önkéntessel kezdte meg a munkát, amelynek száma később több mint 50-re nőtt. Az érkező hívásokat Buna Hunor, a Salvatore Egyesület elnöke fogadta, és ő szervezte meg az önkéntesek munkáját. Az elmúlt három hónapban összesen 247 hívás érkezett, többségében élelmiszert, gyógyszert és számlák kifizetését kérték a telefonálók.

Hirdetés
Hirdetés

A HÁRIT június 18-án elismerő oklevéllel köszönte meg a szolgálat önkénteseinek munkáját. A megyében több olyan 65 év fölötti él, aki a veszélyes járványtani helyzet miatt nem hagyhatta el otthonát. A szolgálat önkéntesei a hasonló helyzetben lévő időseknek ajánlotta fel önzetlen segítségét. „Köszönetet szeretnénk mondani mind az 56 önkénteseknek, akik ebben a kockázatos időszakban nem elvárásokat fogalmaztak meg, hanem a közösségük rendelkezésére álltak” – mondta Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke.
A négy város mellett a szentivánlaborfalvi önkéntesek is segítséget nyújtottak, de Szörcsén és Lemhényben is szerveződtek önkéntes csapatok. Biró Erika, szörcsei református lelkész elmondta: „Nemcsak bevásárlásban és a receptek kiváltásában segítettünk, hanem gyűjtést is szerveztünk, és segítettünk az élelmiszerhiányban szenvedőknek, valamint a szörcsei nőszövetség maszkokat is varrt. Eközben csatlakoztunk a Salvatore Egyesület munkájához.”

A Kovászna Megyei Önkéntes Szolgálat tevékenysége ugyan befejeződött, de továbbra is fontos az egymásra való odafigyelés. 

HÁRIT-sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük