Felhívás!

Szolidan, de szemetelünk

Szolidan, de szemetelünk Kovászna megye

Mindeddig nem jegyeztek fel kirívóbb hulladékos környezetszennyezést a Kovászna megyei környezetvédelmi felügyelőség munkatársai, viszont pár napja 6 ezer lejre bírságoltak egy személyt, miután a mezőre hordta mocskát. Korábban egy hivatalnak is borsos bírságot szabtak ki: idén ezt a két esetet tartják nyilván.

Cândea Lucian-Florin, a megyei környezetvédelmi felügyelőség vezetője lapunknak elmondta, legutóbb a bölöni polgármester jelezte nekik a törvénysértést, pontosabban egy személyt értek tetten, amint a mezőre hordta ki a szemetet (főképpen textilanyagot).

– Kérdéseinkre a megvádolt személy beismerte a tettét, így 6 ezer lejre bírságoltuk, és elrendeltük, hogy szállíttassa el onnan a szemetet egy erre engedélyezett szakcéggel – magyarázta Cândea.

Tőle tudtuk meg, hogy Háromszéken – az ország többi megyéjéhez képest – nincsenek komolyabb gondok az ilyesfajta szemetelés terén, kivételesen veszélyes, mérgező anyagokkal való szennyezést eddig nem is jegyeztek mifelénk, illetve kifejtette, hogy leggyakrabban a gazdaságokon belüli, „szokványos” hulladékokat hordják szét egyesek, és ürítik le a természetbe (mezőre, erdőszélre).

– Nem lehet jelenségről beszélni. Azoknak a településeknek a környékén jegyeztük eddig a legtöbb gondot, ahol nagyobb roma közösség él – fejtette ki a főfelügyelő.

Idén a legnagyobb bírság 15 ezer lejre rúgott, ezt márciusban szabták ki az előpataki polgármesteri hivatalnak, illetve az is kiderült, hogy a szakemberek jövő héten újra kiszállnak a helyszínre, és ellenőrzéseket végeznek ennél, illetve hat másik polgármesteri hivatalnál.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 14., 10:33
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nem lehet jelenségröl beszélni, ha nem néznek utánna. Szemét emberek anyi szemetet hordtak szét, csak Szentlélek község körül és az erdökbe,hogy hegyet lehetne emelni belöle.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 14., 11:18
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nem lehet jelenségről beszélni? Miért nem nézik meg drónal végig Kovászna megyét? A patakok szélét, palacktol elkezdve minden. Lenne munkájuk csak meg kellene keresni. Nem az irodában mesélni meg kávizni