Felhívás!

Szociális igazgatóság kell

Szociális igazgatóság kell Kovászna megye

Barót tanácsának július végi, online ülésén határozatot fogadtak el a város szociális ügyeit érintő kérdésekben is. Mint azt Csiszér Gyöngyvértől, a polgármesteri hivatal szociális irodájának vezetőjétől megtudtuk, a városi bölcsődének jelenleg nincs működési engedélye, ahhoz pedig létre kell hozni egy szociális igazgatóságot, még folyamán.

Ezt a városnak, mint a bölcsőde működtetőjének és fenntartójának kell megtennie, második lépésben pedig engedélyeztetni kell a szolgáltatást. A szakember szerint a törvényalkotók ezúttal sem vették figyelembe az egyes települések gazdasági potenciálját, így egy kalap alá vették a municípiumokat, például Brassót az olyan városokkal, mint Barót – egy és ugyanazon struktúrát követelve mindkettőtől. Ez a szociális igazgatóság felelne többek között a különböző szolgáltatókkal – gyermekotthonokkal, öregotthonokkal, a Laura Házzal vagy a Diakónia Alapítvánnyal – kötött szerződésekért is, melyeket időnként újítani kell.

A szociális kérdésekkel eddig Baróton egyetlenegy iroda foglalkozott, de ezen változtatni kell. Ugyanakkor a városi bölcsődénél is személyzetre lenne még szükség: többek között csecsemőápolóra és pszichológusra – tudtuk meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.