Felhívás!

Szépül, épül Bükszád

A tavalyi esztendő a tervezések, pályázatleadások éve volt Sepsibükszádon – nyilatkozta lapunknak Bács Márton Csaba, a település polgármestere. Több pályázatot is elkészítettek, továbbá határidőre sikerült ezeket feltölteni a bukaresti platformokra, így az idei év a várakozással indult.

– A környezetvédelmi alapnál pályáztuk meg a sepsibükszádi iskola energiatakarékossá tételét: ha pozitív lesz az elbírálás, akkor az épület külsejét teljesen felújítjuk, szigeteljük, továbbá korszerű, faőrleménnyel (pellettel) működő kazánt, napelemeket is felszerelünk – részletezte az elöljáró. – De a település utcahálózatának aszfaltozására, az országút melletti járdarészek kialakítására is pályáztunk. Ezek elbírálását várjuk, hogy nekifoghassunk a munkának, fejlesztéseknek. Továbbá az új költségvetésre is kíváncsiak vagyunk, hogy lássuk, miből gazdálkodhatunk idén: a tavalyi költségvetés éppen csak, hogy elég volt.

Sepsibükszádon még nincs bevezetve a gáz, erre egy újabb pályázatnak köszönhetően most lenne esély: az előtanulmányokat már meg is rendelte a településvezetés.
– A fával való tüzelést egyre jobban visszaszorítanák az illetékesek, ezért bízunk abban, hogy mihamarabb sikerül az országos gázhálózatra rácsatlakozni. Év elején kellene elkészülnie az idevágó megvalósíthatósági tanulmánynak is. A településtől körülbelül 100 méterre halad el az országos gázhálózat, ezért könnyen megoldható lenne a rácsatlakozás, ha kapunk erre támogatást – bizakodott Bács.

A községben mindeddig kevés koronavírussal fertőzött személyt tartottak nyilván, annak ellenére, hogy sokan járnak külföldre, más településekre dolgozni, munkát vállalni. A kis fertőzöttség, alacsony elhalálozási számadatok tükrében Sepsibükszádon nem alakult ki pánikhangulat a szigorítások miatt. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.