Felhívás!

Szentségben részesültek

Ünnepelt vasárnap Kézdiszentlélek katolikus közössége. A 17 órai szentmise keretében nyolcvanegy fiatal, 44 fiú és 37 lány kapta meg a keresztény nagykorúság szentségét. A székelyruhába öltözött fiatalokat szüleik és bérmakeresztszüleik is elkísérték a jeles alkalomra.

Azért, hogy elkerüljék a templomban a nagy tömeget, a délelőtti szentmiséket is megtartották. A 17 órai szertartás a bérmálást szolgálta, melynek szónoka és főcelebránsa Kerekes László püspök volt, ő szolgáltatta ki a fiataloknak a bérmálás szentségét.

A püspöki mise ünnepélyes bevonulással kezdődött, mely után a házigazda, Pál Ferenc plébános köszöntötte elsőként a főpásztort, a bérmálkozókat és a híveket, majd Tamás Ferenc egyháztanácsos és a bérmálkozók nevében két fiatal szólt a jelenlévőkhöz. Kerekes László először az Eucharisztikus kongresszusi élményeiről mesélt, ahol megtapasztalta, hogy a keresztény katolikus világ egy nyelvet beszél. „Nem csak magyarul beszélünk, hiszen az ünnepségen jelen voltak más ország hívei is, hanem azt, hogy tudjuk, hová tartozunk, kik vagyunk, miért vagyunk itt, és mit jelent számunkra az oltáriszentség” – fogalmazott.

Kiemelte, a mai világban sokan szeretik gondolatainkat, beszédünket, életünket összezavarni, és ennek tudható be, hogy sokszor nemcsak a világ felé vagyunk értetlenek, hanem egymás felé is. „Ezért van szükség, hogy egyre többször össze tudjunk gyűlni, és kérjük az Atya segítségét, tartson meg minket az egységes szeretet nyelvében” – hangsúlyozta. A mise végén a kórus énekekkel tette szebbé, emlékezetesebbé a jeles alkalmat. A fiatalok hitükben megerősödve tértek haza otthonaikba, hogy családi körben folytassák az ünneplést.
Vasárnap délelőtt Gelencén is bérmálást tartottak, itt 68 fiú és 55 lány részesült szentségben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.