Felhívás!

Székelyföldi tehetségnap

Székelyföldi tehetségnap Kovászna megye

Minden bizonnyal szórakoztató, szívmelengető és felemelő lesz a Székelyföldi tehetségnap 6. kiadása, melyre szombaton az érdeklődő közönséget is várják a sepsiszentgyörgyi unitárius templomba.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács minden évben egy alkalommal szervezi meg ezt a nagypresztízsű ünnepet, a három székely megye valamelyikében. Az utóbbi két évben elmaradt a tehetségnap, egyszer kerethiány miatt, tavaly pedig a járvány szólt közbe. Most az Emberi Erőforrások minisztériuma támogatásával valósulhat meg a rendezvény, amelyen általában egy vagy több, már érvényesült tehetség is megosztja élettapasztalatát a jelenlevőkkel.

Idén szerették volna Polgár Juditot meghívni, de ő sűrű programjára hivatkozva lemondta jövetelét, mondta Bereczki Kinga, a SZTT elnöke. Viszont Fejér Szilárd nemzetközileg elismert szentgyörgyi kémikus ott lesz, folytatva a helyi, köztünk élő tehetséges meghívottak sorát: korábban Kristály Sándor matematikus, Miklós Edit sportoló, Deák Zsombor triatlonista is mikrofont kapott a rendezvényen.

Több ígéretes tehetség is fellép majd a tehetségnapon, többek között Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, köztük olyanok is, akikre az Ady Endre-ösztöndíjprogramok keretében figyeltek fel. A Campanella kórus, a Lőfi Gellért – Pakot István Duó, a Százlábacskák tánccsoport, Zöldi Lara énekes, Balázs Gergő népdalénekes, Juhos Kata versmondó és még sok más fiatal produkciója szerezhet élményt minden jelenlevőnek amellett, hogy alkalma nyílik Böjte Csaba atyát is meghallgatni. Őt ez alkalommal a 2014-ben alapított, tehetségsegítő munkájukat önként és szeretettel végzők társadalmi elismerésére alapított Csutak Vilmos-díjjal tüntetik ki, mert a díjat odaítélők szerint is a szeretet a leghatékonyabb eszköze annak, hogy egy gyerek kibontakozzon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.