Felhívás!

Számlaképes takarító kell

Alig köszöntött ránk kisebb lehűlés, máris kéménytüzeket jegyeztek fel az elmúlt hetekben a háromszéki lánglovagok – tudtuk meg Tolvaj Mariustól, a megyei tűzoltóság szóvivőjétől, aki ezúton pár törvény által előírt kötelességre, hasznos óvintézkedésekre hívta fel a figyelmet.

A legtöbb gond az eldugult, ki­égett, megrepedt, netán már kivitelezésében is helytelenül, gyúlékony anyaghoz túl közel épített, rosszul szigetelt kémények miatt történik. Év elején arról számoltunk be, hogy Háromszéken egyre több tűzesetet okoznak az ilyen elavult, ki nem tisztított kémények: az említett időszakban olyan heteket is letudtak a tűzoltók, amikor átlagban napi 2 ilyen esethez riasztották őket.

Természetesen nyáron jelentéktelen számra csökkent a statisztika, ám pár hete, a tél közeledtével újra „felütötte fejét” a jelenség, igaz, még csak elszigetelt, szerencsére inkább ijedséggel, mint kárral járó incidensek történtek megyénkben. A megyei tűzoltóság szakemberei újra figyelmeztettek, hogy 500-1000 lejes bírsággal is sújthatják a hanyag tulajdonosokat, akik „kiugorták” az éves ellenőrzést, a rendszeres tisztítást. Fontos tudni, hogy kötelező számlaképes szakemberrel végeztetni a takarítást, másképp nehéz bizonyítani utólag, hogy a kémény megfelelőképpen karban volt tartva.

Persze, a lakosság is jogosan felteheti a kérdést, hogy Háromszéken hol találnak szakképzett személyt, hivatalos céget a kéménypucolásra: ezek felkutatása lapunknak is fejtörést okozott, csupán az internet segítségével találtunk egy-két szolgáltatót, ám zömének már nem fungált a mobiltelefonja. Mivel közbiztonságot veszélyeztető jelenségről van szó, észszerű lenne, ha az illetékesek, önkormányzatok bármiféle információval, elérhetőségekkel szolgálhatnának az érdeklődőknek, ezzel is javítva a statisztikát. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. november 9., 14:31
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Miért komoly munkát csak az végez aki számlát vág le hatalmas összeggel két perc munkáért? Láttam mit csináltak fel -le,fel -le és ennyi.