Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Számítógép mellől intézhetjük ügyeinket

Számítógép mellől intézhetjük ügyeinket Kovászna megye

A Regionális Operatív Program keretében a 2014–2020-as pénzügyi ciklusban elnyert támogatásból új portált készíttetett a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal. A nagy cél a közigazgatási procedúrák egyszerűsítése és a bürokrácia csökkentése volt, az intézmény belső rendszerében, illetve a polgárokkal való kapcsolattartásban egyaránt. A pozitív változásokról Tóth-Birtan Csaba alpolgármester számolt be a sajtónak.

Hirdetés
Hirdetés

A polgárok szemszögéből nagyon jónak mutatkozik, hogy ezután kéréseket mindenki beadhat online is, helyi adókat is fizethet a városháza portálján, és minden dokumentumát elmentheti egy saját fiókba, illetve követheti, hogy azok megoldása hol tart, a kibocsátott iratokat is oda kaphatja meg. Igaz, ehhez szükséges egy első személyes bejelentkezés, a továbbiakban azonban mindent elektronikusan is bonyolíthat, hacsak törvény nem kötelezi a személyes aláírásra egy-egy okirat kibocsátása esetén. A kitöltendő űrlapokat szintén könnyen megtalálja a könnyen kezelhető oldalon.

A hivatal alkalmazottainak szempontjából az a jó, hogy a bemenő és kibocsátott iratok bármikor előkereshetők a rendszerből, a leadott kérések, minden dokumentum egyenesen az illetékes(ek) postafiókjába érkezik. Mindezek véghezviteléhez a honlap kivitelezésével megbízott cég 229 belső folyamatot világított át és optimalizált, a rendszerbe pedig később is bele lehet nyúlni, ha korrigálásra, változtatásra van szükség.

A bevezetett digitalizációs lépések és a polgármesteri hivatal szolgáltatásaihoz való on-line hozzáférés biztosítása jelentősen egyszerűsíteni fogja a hivatal dolgozóinak tevékenységét, hatékonyabbá teszi a munkavégzést, javítja a szakirodák közötti kommunikációt, csökkenti bizonyos iratok kiállításának idejét, végeredményben pedig hozzásegít az ügyfélbarát intézménnyé váláshoz – fogalmaz a városháza közleménye is. A korszerűsítés folyamata 2019-ben kezdődött el, a portál – egyelőre a polgármesteri hivatal régi címén (www.sepsi.ro) – szeptember közepén lesz elérhető a nyilvánosság számára. Mindez 2.910.000 lejes pályázati keretből történt, amelyből a hivatal önrésze csupán megközelítőleg 57 ezer lej. Ebből jutott az infrastruktúra felújításra (a szerverhálózat fejlesztésére) is.

Azt nem oldotta meg az új rendszer sem, hogy sokkal kevesebb papír fogyjon a hivatalban, ugyanis minden okiratnak, beadványnak papíralapon kell az archívumba kerülnie. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.