Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Szabad a pálya a jégpályának!

Szabad a pálya a jégpályának! Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa rendkívüli munkaülésen elfogadta azt a határozatot, amelynek köszönhetően a város Tusnádfürdő–Csíkszereda felőli kijáratánál, a Sepsi Aréna közelében egy földterület a fejlesztési minisztérium használatába kerül, és ott megkezdődhet a kétezres létszámú nézőközönség befogadására tervezett műjégpálya építése.

Hirdetés
Hirdetés

A csaknem 317 millió lejes beruházás kivitelezője a romániai Országos Fejlesztési Társaság (CNI), a székelyföldi székhelyű Mens Sana Alapítvány közreműködésével. A fedett műjégpálya építésének elkezdéséhez és a megvalósításhoz szükséges önkormányzati határozat hivatalos indoklásában Tóth-Birtan Csaba alpolgármester (képünkön) kifejtette, Sepsiszentgyörgyön a jégkorong szakosztálynak U8–14-es gyermek- és U16–18-as ifjúsági, továbbá U20–23-as utánpótlás-csapatai vannak, a felnőtt együttes az élvonalbeli országos bajnokság résztvevője, van tehát jogos igény arra, hogy a város, illetve a sportág megfelelő támogatásban és versenyfeltételekben részesüljön.

Az érdekes formatervezésű (mint két összeborított szelet kenyér az óriásszendvicsnél) fedett műjégpálya úgy készül, hogy megfeleljen a román és nemzetközi jégkorong-szövetség követelményeinek. Ez vonatkozik a tulajdonképpeni pályafelületre és a korszerű sportarénák egyéb belső szerkezeti elemeire is. A beruházás nem terheli különösebben Sepsiszentgyörgy költségvetését, hiszen a csaknem 317 millió lejből az önrész alig valamivel több mint 6 millió lej, a többi a CNI által nyújtott finanszírozás.  <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.