Felhívás!

Stratégia Barótért

Stratégia Barótért Kovászna megye

A legutóbbi tanácsülésen jóváhagyta a képviselői testület Barót városnak a 2021–2027-es periódusra vonatkozó fejlesztési stratégiáját, melyet egy csíkszeredai cég dolgozott ki, információikat adatgyűjtésre, illetve magánszemélyek véleményére is alapozva.

– Ezeknek az eredményeit foglalja össze a több mint kétszáz oldalra kiterjedő fejlesztési stratégia, melyet már három hónappal ezelőtt nyilvánossá tettünk a Facebookon, a város honlapján is megtalálható, így mindenki tanulmányozhatta – részletezte Benedek-Huszár János polgármester.

Annyit még hozzáfűzött, hogy a stratégiát próbálták a nemzeti és uniós finanszírozási lehetőségekhez igazítani, ezért nem hagyták azt korábban jóvá.

– Bár már a tavaly tavasszal nekifogtunk kidolgozásának, de csak az idei év tavaszán értünk el addig, hogy a pályázati programok is körvonalazódjanak, ezt meg kellett várjuk – nyomatékosította az elöljáró.
Figyelembe vették a települések külön fejlődését is, vannak projektek a stratégiában, melyek nemcsak a várost, de egész Erdővidéket szolgálják, mint a baróti középiskola vagy a kórház fejlesztése, és vannak olyan specifikus tervei is, mint például az egyik Baróthoz tartozó településen a birtoklevelek kiadásának ügyintézése. Általános gondként kezeli a stratégia ugyanakkor a teljes közművesítés megoldását és a közlekedési infrastruktúra javítását.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások