Felhívás!

Sokasodó vízgondok

Sokasodó vízgondok Kovászna megye

Az utóbbi napokban több panasz érkezett szerkesztőségünkbe a víz minőségével, a vízszolgáltatással kapcsolatosan. Kálnokon több portán elfagytak a vezetékek, Gidófalván pedig ihatatlan víz folyt a csapokból.

Szakemberek szerint nálunk a fagyhatár egy méter alatt van. Kálnokon vélhetően ezt nem tudták, ugyanis néhány háznál egyik napról a másikra víz nélkül maradtak. Karácsony László, Kőröspatak község alpolgármestere szerint amiatt történt a baj – néhány háznál a faluban –, hogy a fővezetékre régi csövekkel csatlakoztak, ami nem biztosította a szükséges védelmet.
Gidófalváról tegnap többen a sáros víz miatt reklamáltak. Kozsokár Attila, a sepsiszentgyörgyi Közüzemek aligazgatója kifejtette, pár napja értesültek a meghibásodott vezetékről, de a fagyok miatt nem tudtak dolgozni, tegnap viszont rövid idő alatt elhárították a hibát, csak ehhez el kellett zárniuk a vizet, és amikor újra megengedték, természetes módon egy ideig a vezetékben lévő sártól piszkos lett a víz. A cső hosszától és vastagságától is függ, hogy mennyi vizet kell elfolyatni, hogy kitisztuljon. Ez azonban nem több mint pár tíz liter, aminek az ára banikban mérhető – válaszolta a mocskos víz felszámlázását firtató kérdésünkre.
– Gidófalván a vezetékek 90%-a a fagyhatár fölött van a földben, tehát a gond bármikor bekövetkezhet – jelezte Kozsokár.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.