Felhívás!

Panaszkodnak a kapusok

Panaszkodnak a kapusok Kovászna megye

Közepes erősségű járvány van, és sajnos az időjárás is kedvez a vírusoknak, így a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban feltehetőleg március elejéig marad a január 26-tól érvénybe lépett látogatás-felfüggesztés – tudtuk meg az intézményvezetéstől.

Dr. Antal Álmos orvos-igazgató úgy véli, ha nem jön újabb járvány, fertőzéshullám, akkor március elején feloldják az intézményben a látogatási tilalmat. Kifejtette, manapság még az időjárást is nehéz pontosan előre jelezni, ám az idei járvány a folyó év 6. hetében robbant ki, és az előző tapasztalatok azt mutatják, hogy a 8. hétben általában csökken a fertőzések száma.
A tilalom ideje alatt a súlyos betegeknél, ahol a hozzátartozók beleegyezésére, döntéshozására is szükség van, ott orvos jelenlétében meg lehet nézni a pácienst, de ez nem minősül látogatásnak.
– A kapusok panaszkodtak, hogy nyomás alatt állnak, ugyanis van egy társadalmi réteg, amely nem érti meg, hogy a betegekért, a biztonságukért van a látogatás felfüggesztése – fejtette ki dr. Antal.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.