Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sok-sok gyermek készül bölcsibe Szentgyörgyön

Sok-sok gyermek készül bölcsibe Szentgyörgyön Kovászna megye

Elfogadta a sepsiszentgyörgyi helyi tanács a Sepsi Bölcsi tisztségjegyzékének módosítását, amire azért van szükség, mert várakozáson felüli létszámban jelentkeztek a bölcsődei csoportokba.

A város több különálló bölcsődéjét egy intézménybe integráló Sepsiszentgyörgyi Bölcsődében létszám fölötti beiratkozásokkal is kell számolni az idei tanévben, derült ki a kisdedek beíratásának határideje lejártával. Pontosabban 154 újrairatkozó és 190 új gyermekkel számolnak, de további 17 kérést is regisztráltak, Albert Andrea igazgatónő szerint pedig senkit nem fognak visszautasítani, hiszen egy gyerek fejlődésében rengeteget számít, hogy közösségben van és foglalkoznak vele.

Ezért is döntöttek amellett, hogy a 17 csoportot 27 óvónő helyett 34 oktatóval fogják fogadni és a 32 gyermekfelügyelő (dada) mellé még alkalmaznak kettőt. További egy személy szükséges a konyhára, de kell egy sofőr és egy vagyonkezelő is. S hogy mindez meglegyen, lemondanak a bölcsődék korábbi koordinátori funkcióiról, amihez úgysem jár külön javadalmazás, a mosónői állásokról, hiszen az automata mosógép elvégzi a munkát és az ápolói állásokról, hiszen hat asszisztens felügyeli a gyerkőcök egészségi állapotát.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: gyergyoremete.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük