Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ha az időjárás engedi, év végig kész lesz az új sepsiszentgyörgyi gyalogoshíd az Olt felett

Ha az időjárás engedi, év végig kész lesz az új sepsiszentgyörgyi gyalogoshíd az Olt felett Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön felerészt már elkészült az Olt feletti új híd, amellyel a kerékpárosoknak és gyalogosoknak kedvez a város. Optimista megközelítésben az év végéig elkészülhet a hiánypótló létesítmény .

Terv szerint haladunk a munkálatokkal az Olt folyó gátja mellett, ahol új, közel négy méter széles gyalogos és kerékpáros hidat építünk a városi mobilitási terv részeként! „ adta hírül Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester közösségi oldalán.

A gyárnegyedbe igyekvők által igen gyakran használt régi, időközben életveszélyessé vált hidat lebontották, a most épülő híd így újra összeköt két fontos városrészt : az Olt negyedet és az Állomás negyedet. A Nicolae Iorga utcát a Kis utcával összekötő híd egyik oldalán már a helyükre kerültek a betongerendák, jelenleg a tartógerendák zsaluzása és az utolsó két tartóoszlop kiöntése zajlik, tájékoztat a polgármester. Amennyiben az időjárási körülmények kedvezőek, (vagyis télen is lehet aszfaltozni) év végéig be tudják fejezni a munkát, legalábbis a kivitelező cég ezzel biztat. Az új híd összköltségvetése mintegy 10 millió lej.

Örvendetes, hogy egyre több a bicikliút, hátha lassan összeérnek... (Fotó: Antal Árpád/Facebook)

 

A híd alatt, az Olt árterén a városlakók önkényes területfoglalással számos kis konyhakertet létesítettek, ahhoz, hogy a munkálatokat el lehessen végezni, ezek közül jónéhányat fel kellett számolni. Bár egyelőre csak a híd közvetlen közelében levő kerteket szüntették meg, a jövőben a többire is sor kerül.

E munkálattal párhuzamosan folyik az Olt gátján is a 7 kilométer hosszú, 2 méter széles bicikliút kialakítása Kilyéntől a Sepsi Arénáig, ennek befejeztét is az év végére prognosztizálják.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások