Felhívás!

Sofőrvizsga: egy hónapra csökkent a várakozási idő

Sofőrvizsga: egy hónapra csökkent a várakozási idő Kovászna megye

Az elmúlt hónapban jelentősen csökkent a várakozási idő a jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsga esetében, miután több alkalommal is más megyéből érkezett rendőrök segítettek a vizsgáztatásban – számolt be Ráduly István, Kovászna megye prefektusa.

Elmondása szerint a létszámhiánnyal küzdő Kovászna megyei gépjármű-bejegyzési és jogosítvány-kibocsátó hivatal (DRPCIV) munkáját több mint húsz, Vaslui és Maros megyei rendőr segítette, akiknek a közreműködésével 573 jelöltet vizsgáztattak le.

“Ami a járművezetői vizsgát illeti, a helyzet gyakorlatilag normalizálódott, miután három hétvége alatt 13 Vaslui és 8 Maros megyei rendőr segítségével 573 személyt sikerült levizsgáztatni, és a várakozási idő gyakorlatilag egy hónapra csökkent” – áll a sajtóközleményben.

A prefektus viszont elégedetlen volt a jelentkezők hozzáállásával, akik bár panaszkodtak a hosszú várakozási időre, nem kértek új időpontot, hogy korábban tehessék le a gyakorlati vizsgát.

“Miután számtalan panaszt kaptunk autósiskoláktól és magánszemélyektől a vizsgára való hosszú várakozási idő miatt, és miután jelentős erőfeszítéseket tettünk, hogy a szomszédos megyékből toborozzunk szakembereket, abba a helyzetbe kerültünk, hogy nem voltak jelentkezők: végül oda jutottunk, hogy szinte könyörögnünk kellett az embereknek, hogy jelenjenek meg a gyakorlati vizsgán” – mutatott rá a prefektus az idézett forrás szerint.

Szeptemberben a gyakorlati vizsgára való várakozási idő Sepsiszentgyörgyön három és fél hónap, Kézdivásárhelyen pedig négy és fél hónap volt.

A prefektus akkor kifejtette, hogy a DRPCIV nehéz helyzetbe került, mert az intézmény 12 álláshelyéből csak nyolc volt betöltve, és csak négy alkalmazottnak volt joga vizsgáztatni, így hetente legfeljebb 90 személyt tudtak vizsgáztatni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások