Felhívás!

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ingyenes szállást biztosít az ukrajnai menekültek számára

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ingyenes szállást biztosít az ukrajnai menekültek számára Kovászna megye

A helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsáthatnak a menekültek rendelkezésére Sepsiszentgyörgyön.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata segítséget nyújt azoknak az ukrán állampolgároknak, akik a háború miatt otthonukat és hazájukat kényszerültek elhagyni.

Az ukrajnai fegyveres konfliktus és az országunkba érkező menekültek növekvő hulláma miatt a Helyi Készenléti Bizottság úgy döntött, hogy összesen 100 menekült befogadására alkalmas szálláshelyet hoz létre. Szükség esetén a szálláshelyek számát növelni fogják.

„Ukrajnában véres és kegyetlen háború dúl, melynek eredményeképp emberek ezrei válnak földönfutókká és kénytelenek elmenekülni a háborús övezetből. Látjuk a hírekben, ahogy a menekültek gyermekekkel, egyetlen bőrönddel lépnek át a határon. Ebben a helyzetben az egyedüli mérvadó szempont az emberiesség, az együttérzés és a segítség. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata segíteni szeretne a hozzánk érkező vagy a városunkon áthaladó menekülteknek élelemmel és szállással. Mindannyian emberek vagyunk és Isten előtt egyenlők. Segítsünk azoknak, akik most a háború borzalmai elől menekülnek!” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

A sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség zöld száma, a 0800 800 767-es telefonszám, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető azok számára, akiknek útmutatásra vagy bővebb információkra van szükségük a térségünkbe érkező menekültek elhelyezésével kapcsolatban.

A helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsátanak a menekültek rendelkezésére (szállók, panziók vagy akár a saját lakásuk). Ezért kérjük azokat, akik segíteni szeretnének, hogy március 6-ig az info@sepsi.ro címen jelezzék a felajánlott szálláshelyek számát és a lakhatási feltételeket (költségmentesen, térítés ellenében, az összeg értékét stb.), valamint a pontos címüket és elérhetőségüket.

Több mint 80 ingyenes szálláshelyet ajánl fel Kovászna Megye Tanácsa

Az Ukrajnából menekülő anyáknak és gyerekeiknek 84 díjmentesen igénybe vehető szálláshelyet ajánl fel Kovászna Megye Tanácsa. A megyei önkormányzat nagyrészt a gyermekvédelmi rendszerében levő helyeket csoportosította át azért, hogy segíthessen azokon, akik a háború miatt el kellett hagyniuk szülőföldjüket.

A Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság keretében működő lakásotthonokban és egyéb szociális intézményeiben 60 helyet azonosítottak be, a többit egy kezelőközpontban tudják a menekült családok számára biztosítani.

„Mindannyian tapasztaljuk, hogy a háború kapcsán sok az egymásnak ellentmondó hír, rengeteg spekuláció, elmélet kap szárnyra. Nyilván azt szeretnénk, hogy a jó legyőzze a gonoszt, hogy a gonosz elnyerje méltó büntetését. Abban mindannyian egyetértünk: a háború mindenekelőtt sok fájdalmat, szenvedést, halált hoz. Mi, itt Háromszéken nem tudjuk a háborút megállítani, viszont segíthetünk azoknak a menekülteknek, akiknek pár nap alatt felfordult az életük, akik otthonukat, férfi családtagjaikat, gyakorlatilag mindenüket hátrahagyva menekülnek a háború borzalmai elől. Ezek az asszonyok, nők, menekítik gyermekeiket, hogy jövőt tudjanak biztosítani nekik. Ezeknek a menekülteknek akarunk segíteni, menedéket nyújtani, pillanatnyi nyugalmat biztosítani. Az emberségnek, az együttérzésnek kell győznie most. Segítsünk ott, ahol tudunk; úgy, ahogy tudunk” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.