Felhívás!

Sepsi Szaki: elérhető a szakemberek adatbázisa

A polgármesteri hivatal honlapján pár napja már elérhető a sepsiszentgyörgyi szakemberek adatbázisa, amit kigondolói azért hoztak létre, hogy segítsenek azokon a polgárokon, illetve lakószövetségeken, akik számára problémát okoz a megfelelő szakemberek megtalálása különböző munkák elvégzése.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a helyi önkormányzat konzultációt végzett a lakószövetségek körében, amelynek során többen jelezték, hogy a megfelelő szakemberek megtalálása olyan munkálatok elvégzésére, mint például a lépcsőházak kimeszelése, a tetőszerkezet javítása, vízszerelés, a liftek javítása, a lépcsőházak takarítása vagy a zöldövezetek karbantartása, néha megoldhatatlan feladatnak tűnik, ugyanis ezeken a területeken is látszik a krónikus szakemberhiány.

Ennek a problémának a megoldására az önkormányzat összeállított egy adatbázist, amely azoknak a helyi szakembereknek, vállalkozásoknak a névjegyzékét és elérhetőségeit tartalmazza, akik a lépcsőházmeszeléstől kezdve, a tetőszerkezet javításán át, a villanyszerelésig különböző javítási és karbantartási munkálatokat végeznek el. Az adatbázis a polgármesteri hivatal honlapján, a Sepsi Szaki menüben érhető el.

Oda kattintva találunk hat tetőjavítással foglalkozó céget, illetve számlaképes magánvállalkozót (érdekes módon ez összecseng az apróhirdetésekben való felbukkanásokkal), de csak egy foglalkozik meszeléssel, hat vízszerelőt, két liftjavítót, négy takarítócéget, zöldövezet-karbantartással heten foglalkoznak, villanyszereléssel egy cég. Ácsnak, asztalosnak, lakatosnak vagy kőművesnek nyoma sincs.

Az önkormányzat folyamatosan bővíteni szeretné a különböző szakemberek elérhetőségének listáját, így azok a számlaképes szakemberek és vállalkozások, akik vállalják a munkálatok elvégzését, és szeretnének felkerülni az említett adatbázisba, a Tulajdonosi Társulások – Kapcsolattartó Részlegén jelezhetik szándékukat, a 0787.248.463-as telefonszámon vagy a szibil.szabo@sepsi.ro e-mail-címen. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.