Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Segíts te is a máltásoknak!

Segíts te is a máltásoknak! Kovászna megye

Második alkalommal szervez a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi önkéntes csapata maratoni segítőakciót a szegények világnapján.

November 17-én, vasárnap a különböző nehéz sorsú családokat, személyeket keresik fel, és 24 órán át, folyamatosan csomagokat, élelmiszert szállítanak számukra. A karitatív akciót annak kapcsán szervezik, hogy Ferenc pápa néhány évvel ezelőtt a szegények világnapjának hirdette ki november 17-ét, ennek a napnak a tevékenységeihez csatlakoztak a máltás fiatalok is – mondta el Székely Róbert, a szolgálat önkéntese. Már a tavaly is egész napos megmozdulást szerveztek, az önkéntesek óránként segítettek a rászorulókon: kórházban meglátogatták azokat, akiknek nincs családjuk, nagycsaládokat, hajléktalanokat kerestek fel, de gyermekotthonokba, nevelőszülőknél élő gyerekekhez is eljutottak.

Hirdetés
Hirdetés

A tevékenységek idén is hasonlóak lesznek: november 17-én éjféltől másnap éjfélig dolgozik a csapat, szendvicseket készítenek és teát főznek, élelmiszercsomagot osztanak, de meleg ruhákból, pokrócokból álló csomagokat is összeállítanak.

Székely Róbert felhívással fordult a sepsiszentgyörgyiekhez, arra kéri őket, hogy aki teheti, csatlakozzon az önkéntes csapathoz akár csak egy órára is, segítsen az élelmiszerek elkészítésében, főzzön teát vagy levest, és segítsen eljuttatni azt a rászorulókhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük